Starbucks'tan bir ırkçılık daha!

ABD'nin dünyaca ünlü kahve zinciri markası Starbucks, içecek siparişi veren Aziz adlı müşterisinin adını "ISIS" olarak yazınca büyük tepki topladı.

DÜNYA 04.09.2019, 09:47 04.09.2019, 16:39
Starbucks'tan bir ırkçılık daha!

ABD'nin Philadelphia şehrinde geçtiğimiz Pazar günü akıllara durgunluk veren bir ırkçılık vakası yaşandı. İslami kıyafetleriyle Starbucks şubesine giren Niquel Johnson isimli şahıs ırkçılık ve ayrımcılıkla karşılaştığını ifade etti. Johnson, kahve siparişi verdikten sonra, baristaya isminin "Aziz" olarak yazılmasını istedi. Ancak görevli bunu islami terör örgütü olan "ISIS" olarak kahve bardağına yazınca olay büyük yankı uyandırdı.

Sonradan anladı

25 yıldır aynı ismi kullandığını ve  bu zamana herhangi bir yazım hatasıyla karşılaşmadığını ifade eden Johnson, içeceğini alıp bir kitabevine gittikten sonra arkadaşının uyarısıyla olayın farkına vardı.

Bununla da kalmadı!

Normalde sipariş hazırlandığında ismiyle çağrılan Johnson, bu sefer içecek tipleriyle siparişlerini teslim almak zorunda kaldığını söyledi. Olayın üstünden 4 gün geçtikten sonra sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından, Starbucks Aziz Johnson'ı arayıp Johnson'ın yeğeniyle görüşüldüğünü ve olayın çözüldüğünü söyledi. Ancak bu da tuhaflıklar zincirinin bir başka halkasıydı. Çünkü Johnson'ın aranıp irtibata geçilecek herhangi bir yeğeni yoktu. 

Bu ilk değil

2018 yılında da Pennsylvania eyaletinde 2 Afro-Amerikan genç Starbucks'ta oturup arkadaşlarını beklediğini söylemiş ve gençler tehdit oluşturdukları gerekçesiyle sipariş vermeleri ya da çıkmaları konusunda uyarılmıştı. Gençler çıkmayı reddettikten sonra mağaza müdürü polis çağırmış ve kelepçelenerek gözaltına alınmıştı.           

Yorumlar (0)