Somali'deki saldırıda 25 kişi kayıp!

Somali'de Eş-Şebap militanları tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından 6'sı çocuk, 25 kişinin kayıp olduğu ve hâlen bulunamadığı bildirildi. Ölü sayısı ise 81'e yükseldi.

DÜNYA 30.12.2019, 12:03
Somali'deki saldırıda 25 kişi kayıp!

Somali’de 81 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırının ardından 6'sı çocuk olmak üzere 25 kişinin kayıp olduğu belirtildi.

Ulusal basında geçen haberlere göre, Somali Hükümeti Sözcüsü İsmail Muhtar, Somali'nin başkenti Mogadişu’daki terör saldırısında, saldırının meydana geldiği noktada olduğu tahmin edilen 25 kişinin henüz bulunamadığını açıkladı.

Kurtarma çalışmalarının halen devam ettiğini ifade eden Somali Hükümeti Sözcüsü İsmail Muhtar, "Kayıp olanlardan 6’sı çocuk. Şu ana kadar 81 kişinin öldüğü tespit edildi." diye konuştu.

Diğer taraftan saldırıyı hâlen üstlenen olmadı.

Olay

Somali'nin başkenti Mogadişu'da hafta sonu gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılmıştı.

Türkiye Sağlık Bakanlığı da çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından yaralıların tedavisine destek vermek amacıyla harekete geçmiş, bu kapsamda UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik ekibi Somali'nin başkenti Mogadişu'ya göndermişti. 

Patlamada yaşamını yitiren 2 Türk vatandaşı ile yaralanan 16 Somalili Türkiye'ye getirilmişti.

Yorumlar (0)