BMGK'den Somali saldırısına kınama

BMGK (Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi), Somali'nin başkenti Mogadişu'da  teröristler tarafından düzenlenen ve 73 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı kınadı.

DÜNYA 30.12.2019, 08:06
BMGK'den Somali saldırısına kınama

Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen terör saldırısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki güvenlik noktasında gerçekleştirilen ve masum insanların ölüp, yaralandığı terör saldırısını en güçlü şekilde kınamakta, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara geçmiş olsun dileklerini sunmaktadır."

Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) terörizmin uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmeye devam ettiğini belirterek, söz konusu saldırıyı gerçekleştiren ve finanse edenlerin zaman kaybetmeden bulunarak adalete teslim edilmesi çağrısı yaptı.

Ayrıca açıklamada, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)'nin Somali hükümeti ve halkına destekte kararlı olduğu vurgusu yapılarak, "Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, Somali'deki barışı, istikrarı ve gelişmeyi desteklemekte kararlıdır. Ne bu ne de diğer terör saldırıları bu kararlılığı zayıflatamayacaktır." denildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirilmiş, 73 kişi yaşamını yitirmişti.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, saldırıda 2 Türk vatandaşının da yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Türkiye Sağlık Bakanlığı da, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından yaralıların tedavisine destek vermek amacıyla harekete geçmiş, bu kapsamda UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik ekip dün Somali'nin başkenti Mogadişu'ya gönderilmişti.

Yorumlar (0)