Somali'de hayatını kaybedenlerin cenazeleri getirildi!

Somali'de dün gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Türk'ün cenazesi ve 16 yaralıyı taşıyan uçak Ankara'ya indi.

GÜNDEM 29.12.2019, 21:15 29.12.2019, 23:38
Somali'de hayatını kaybedenlerin cenazeleri getirildi!

Somali'de dün yaşanan terör saldırısında içinde 2 Türk'ün de bulunduğu 90 kişi hayatını kaybetmişti. Somali'nin talebi üzerine gönderilen ambulans uçağın taşıdığı 16 yaralı ve hayatını kaybeden 2 Türk'ün cenazesi Ankara'ya getirildi.

Uçağı Bakan Koca karşıladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın karşıladığı uçak, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahların oluşturduğu 20 kişilik bir ekiple dün akşam saatlerinde Somali'ye gitmişti. Bakan Koca, terör saldırısında hayatlarını kaybeden Mehmet Kaplan ve Turan Sevi'nin yakınlarına başsağlığı diledi ve 16 yaralının 4'ünün durumunun ağır olduğunu açıkladı.

"Kardeş ve dost ülke Somali'nin ve ülkemizin başı sağolsun"

Patlamada sonra Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin 53 yaralıyı tedavi altına aldığını, şu anda ise 19 yaralının tedavisinin bu hastanede sürdüğünü açıklayan Bakan Koca, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyor, yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Kardeş ve dost ülke Somali'nin ve ülkemizin başı sağolsun" şeklinde konuştu.

"Kardeşler sıkıntılı günlerde belli olur"

Somali'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Süleyman Muhammed Karsi, Türkiye'nin terör saldırısından sonra yaptığı yardımlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti ve "Türkiye bize her zaman destek verdi. Kardeşler sıkıntılı günlerde belli olur. Türkiye bizim kardeş ülkemiz" şeklinde konuştu.

Müsteşar Karsi, terör saldırısında vefat eden Türklere Allah'tan rahmet ve yaralılara şifa diledi. Karsi, "Patlamada 83 kişi hayatını kaybetti, 140'tan fazla insan yaralandı. Bu patlama Somali'yi derinden etkilemiştir. Derin üzüntü yaşıyoruz" dedi.

Yorumlar (1)
Yasemin Özkul türün 4 yıl önce
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.