Selman: İsrail ile normalleşirsem ölürüm!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail ile normalleşme anlaşmasının imzalanması halinde öldürülebileceğini ifade etti. 

DÜNYA 24.10.2020, 12:15 25.10.2020, 18:38
Selman: İsrail ile normalleşirsem ölürüm!

Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi Arap ülkeleri, kısa bir süre önce İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye karar verdi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, Sudan'ın da İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için anlaşma sağladığını duyurdu. İki ülkenin liderlerinin, ilişkileri normalleştirmek ve savaş haline son vermek için anlaştıkları ifade edildi. Sudan ile İsrail'in ticari ve ekonomik anlamda ilişki kurmaya başlayacakları ve öncelikle tarıma yoğunlaşacakları bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için en az 5 ülkenin daha sırada beklediğini ileri sürerek, söz konusu ülkelerden birinin Suudi Arabistan olduğunu iddia etti. 

"İsrail ile normalleşmeyeceğiz"

Haaretz isimli İsrail gazetesi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın normalleşmeye karşı ölçülü bir tavır sergilediğini bildirdi. Gazetede yer alan haberde, Selman'ın İsrail asıllı Amerikalı milyarder Haim Saban'a "İsrail ile normalleşmeyeceğiz." dediği ifade edildi. 

"Beni sağ bırakmazlar"

Haberde, Selman'ın, İsrail ile ilişkileri normalleştirmesi halinde Katar, İran ve kendi vatandaşları tarafından öldürüleceğini düşündüğü aktarıldı. 

İsrail asıllı Amerikalı milyarder Saban'ın, çevrimiçi bir etkinlikte Selman ile gerçekleştirdiği görüşmeye değindiği ifade edildi. 

İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında Eylül ayında düzenlenen "İbrahim Anlaşması" töreninde Saban da yer almıştı.

Yorumlar (0)