Selman'a "Siyon Dostları" ödülü verildi!

İsrail ile ilişkileri normalleştirmeyi hedefleyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a "Siyon Dostları Ödülü" verildi.

DÜNYA 19.10.2020, 17:17
Selman'a "Siyon Dostları" ödülü verildi!

Tel Aviv yönetimi tarafından gerçekleştirilen 4'üncü Hristiyan Medya Zirvesi, Batı Kudüs'te düzenlendi.

4'üncü Hristiyan Medya Zirvesi'nin, Siyon Dostları Müzesi'nde gerçekleştirildiği öğrenildi. Söz konusu zirveye katılanlar arasında şu isimler de yer aldı:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin,

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İsrail Büyükelçisi David Friedman.

Siyon Dostları Müzesi'nin kurucusu olan Dr. Mike Evans, 4'üncü Hristiyan Medya Zirvesi'nde bu sene Siyon Dostları Ödülü'nü almaya hak kazanan isimleri duyurdu. 

İşte o isimlerden bazıları:

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman,

Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife,

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum,

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis,

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic,

Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur Al Said.

Söz konusu ödülün, İsrail'e ve Yahudilere destek veren kişilere verildiği biliniyor. Geçtiğimiz senelerde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da "Siyon Dostları Ödülü"ne layık görülmüştü. 

İsrail ile normalleşmek istiyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, İsrail ile ülkesi arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi hedefliyor. Fakat bu dönemde böyle bir hamlenin çok tehlikeli olacağını bilen genç veliaht, görevinin başına geçtiğinden beri Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi İsrail ile normalleşmenin zeminini yaratma çabasında.

Toplum mühendisliğine soyunan Selman, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine karşı bir duruş sergileyen basın mensupları, âlim ve hukukçuların tutuklanmalarına neden oldu. Böylece Selman, muhalif sesleri bastırmayı, Arap ve Müslüman olan halkın İsrail ile normalleşmeye sıcak bakmasını sağlamayı, aynı zamanda dini yapıyı zayıf hale getirmeyi hedefledi. 

Bu kapsamda cuma hutbesi veren Kâbe imamlarından biri, Hz. Muhammed'in Yahudiler ile iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, Yahudiler başta olmak üzere Müslüman olmayan toplumlarla dayanışma ve diyalog kurulmasının önem arz ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)