Salgının başından bu yana ilk boğa koşusu

İspanya’da koronavirüs salgınının başından beri ilk boğa koşusu organizasyonu gerçekleştirildi.

DÜNYA 06.09.2021, 01:24
Salgının başından bu yana ilk boğa koşusu

Ülkenin Kastilya-La Mancha bölgesinde bulunan Toledo kentine bağlı Villaseca de la Sagra’da başlayan Alfarero de Oro Fuarı çerçevesinde, ​COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının başından beri İspanya'da ilk defa boğa koşusu gerçekleştirildi. 

1,5 yıl sonra ilk kez

Salgın sebebiyle ülkede halihazırda birçok kısıtlama devam ederken, yaklaşık olarak 2 bin nüfuslu Villaseca de la Sagra kasabası İspanya'da boğa koşusunun yapıldığı ilk yer oldu.

Bir hafta boyunca devam edecek

Kasaba yetkilileri, boğa koşusu ve Alfredo de Oro Fuarı için sıkı sağlık ve güvenlik önlemleri aldı. Kasabanın bazı bölgelerinde sokağa çıkma yasağı getirilirken, tribünlerde sosyal mesafe maksadıyla kapasite düşürüldü. Öte yandan, koşu etkinliğinin kapasitesi 900 koşucu ve 10 boğa ile sınırlandırıldı. Koşularda herhangi bir yaralanma meydana gelmediği ve etkinliğin 5-12 Eylül tarihleri arasında süreceği öğrenildi.

Bıçaklı saldırı girişimi

Villaseca de la Sagra'daki boğa güreşi esnasında grev çağrısı yapmak için bir araya gelen boğa güreşleri profesyonellerine bıçaklı iki kişi saldırı girişiminde bulundu. Saldırganlar hiç kimseye zarar vermeden kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı.





Yorumlar (0)