Rusya’dan Patriot tepkisi: “Meşru hedefimiz”

ABD’nin Ukrayna'ya hava savunma sistemleri yollamaması gerektiğini dile getiren Moskova yönetimi, Washington’a uyarıda bulunarak “meşru hedefimiz olursunuz” dedi.

DÜNYA 22.12.2022, 14:33 22.12.2022, 22:54
Rusya’dan Patriot tepkisi: “Meşru hedefimiz”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin Beyaz Saray ziyareti sonrasında Rusya’dan açıklama yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Washington yönetiminin Ukrayna'ya yollayacağı Patriot hava savunma sistemlerinin Rusya tarafından bir meşru hedef olarak görüleceğini ifade etti.

“Görüşmede dile getirilmeyen endişeler var”

Görüşmenin kötü bir seyirde gerçekleştiğini aktaran Peskov, "ABD, dolaylı ve fiili bir şekilde son Ukraynalı görene kadar Rusya ile savaşmayı sürdürüyor. Ne Zelenskiy ne de Başkan Biden'ın Moskova yönetiminin kaygılarını dinlemeye hazır bir durumda olduklarına dair herhangi bir şey dile getirmemelerinden dolayı üzüntü duyuyoruz" şeklinde konuştu.

“Bütün silahlar gibi onlarda vurulacak”

Ukrayna'ya ABD tarafından gönderilecek Patriot'ların bir hedef olarak görülüp görülmeyeceğine dair soruyu cevaplayan Peskov, şu şekilde konuştu: "Evet tabii, Ukrayna güçleri tarafından kullanılan bütün silahlar gibi vurulacaktır. Çünkü özel askeri operasyonun amaçlarından bir tanesi de Ukrayna’nın askersizleştirilmesidir" dedi.

Yorumlar (0)