Rusya, Ukrayna sınırındaki askerlerini artırdı 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağına yeni askerler gönderdiğini açıkladı. Son 24 saatte gönderilen askerlerle birlikte Rus kuvvetlerinin sayısı on binleri geçti. 

DÜNYA 28.01.2022, 11:34 28.01.2022, 18:09
Rusya, Ukrayna sınırındaki askerlerini artırdı 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdiği günlük basın toplantısı düzenledi. Rusya-Ukrayna sınırındaki gerginlik hakkında konuşan Kirby, Rusya’nın sınırdaki askerlerini artırdığını kaydetti. 

“Rusya’nın günlük eklemelerini görüyoruz” 

Kirby, Rusya’nın askeri varlığını artırmasıyla ilgili şunları aktardı: “Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını günden güne artırdığını görüyoruz. Son 24 saatte basına yansıyan haberlere göre Ruslar, sınırdaki kabiliyetlerini önemli ölçülerde genişletti. Biz de bu sırada Ukrayna’ya savunma desteği vermeye devam ediyoruz.” 



Ukrayna’ya hava savunma sistemi verilmemesi 

Basın toplantısına katılan bir gazeteci, ABD’nin Ukrayna’ya neden hava savunma sistemi vermediği hakkında bir soru sordu. Bunun üzerine Kirby, şu açıklamada bulundu: “Yakın zamanda Ukrayna’ya giden bir füze ve hava savunma ekibimiz vardı. Ukrayna halkının kaygıları konusunda kapsamlı görüşmeler ve değerlendirmeler yaptılar. Bu, devam eden bir süreç. Hali hazırda Ukrayna’ya 3 parti destek gönderdik. Bunlar devam edecek. Sürecin önüne geçmek istemiyoruz. Ukrayna’ya gönderilen silahların detayını paylaşmayacağım ama ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda çalıştığımızı söyleyebilirim. Silah görüşmeleri şu anda devam ediyor.” 

Hava üsleri teyakkuzda 

8500 ABD askerinin Ukrayna için teyakkuza geçirildiği bilgisini veren Kirby, şunları aktardı: “Irak ve Afganistan’da da görev yapan 101’inci ve 82’nci Hava İndirme Tümenleri, 4’üncü Piyade Tümenine bağlı birlikler ve Georgia, Loisiana, Texas, Arizona hava üsleri ekipleri teyakkuza geçirildi.” 

Yorumlar (0)