Putin’den Türkiye’ye “olağanüstü” ziyaret 

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin’in yakın bir zamanda Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Putin’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle resmi ziyaret düzenleyeceği belirtilirken kesin bir tarih verilmedi. 

GÜNDEM 27.01.2022, 13:35
Putin’den Türkiye’ye “olağanüstü” ziyaret 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün bir açıklamada bulunarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Türkiye’ye resmi ziyaret ve görüşmeler için davet ettiklerini dile getirmişti. “Türkiye’de Sayın Putin ile ikili görüşme yapmak için adımlar atmak istiyoruz.” şeklinde konuşan Erdoğan’ın daveti bugün yanıt buldu. 



Kremlin, daveti kabul etti 

Bugün Kremlin tarafından yapılan açıklamaya göre Vladimir Putin, yakın bir zamanda Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Heyetlerin de katılmasının beklendiği toplantı için net tarih verilmezken görüşmenin, Putin ve Erdoğan’ın takvimine göre ve koronavirüs salgınının seyrine göre şekilleneceği belirtildi. 



Rusya, ABD’ye yanıt vermedi 

ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Rusya Dışişleri Bakanlığı ile görüşmeleri konusunda sözlü davette bulunmuştu. Kremlin, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine olumlu yanıt verirken ABD Dışişleri Bakanlığı’nın daveti karşısında sessizliğini korudu. 

Yorumlar (0)