Rusya'dan Ukrayna savaşı hakkında beklenen açıklama geldi 

Rusya Dışişleri Bakanı, Rusya’nın Ukrayna ile savaşa girmeyeceğini açıkladı ve şunları ifade etti: “Ukrayna ve Rusya arasında savaş olup olmaması eğer Rusya’ya bağlı ise bilinsin ki böyle bir savaş olmayacak. 

DÜNYA 28.01.2022, 12:30 29.01.2022, 14:00
Rusya'dan Ukrayna savaşı hakkında beklenen açıklama geldi 

Rusya-Ukrayna gerilimi sürerken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün bir Rus radyosu üzerinden tüm radyolarda eş zamanlı röportaj verdi. ABD-Rusya-Ukrayna üçgenindeki gerilim hakkında konuşan Lavrov, kesin ifadeler kullandı.  



Rusya, ABD ve NATO’dan ret aldı 

NATO ve ABD’ye güvenlik tekliflerini ilettiklerini belirten Lavrov, iki tarafın da kendilerine olumsuz yanıt verdiğini kaydetti. Bu yanıtın altında ise ikincil dereceden unsurların etkili olduğunu aktardı. 

Rusya Devlet Başkanı Putin’in dünyanın farklı bölgelerinde ve özellikle de Avrupa’da kısa ve orta menzilli füzelerin konuşlandırılması hakkında bir “moratoryum” teklifinin olduğunu dile getiren Lavrov, “Tatbikatların, ülkelerin sınırlarından uzakta yapılması, gerilimin azaltılması ve güvenliğin artırılmasına ilişkin teklifler yapılmıştı ancak NATO ve ABD bu tekliflerimizi son 2-3 senedir sürekli reddediyor. Şimdi de tüm bunların yeniden istişare edilmesi gerektiğini belirterek bizden randevu istiyorlar.” şeklinde konuştu. 



“Savaş yanlısı değiliz” 

Rusya’nın Ukrayna sınırına sık sık asker yığması hakkında konuşan Lavrov, herhangi bir savaş durumunun söz konusu olmadığını aktardı. 

Lavrov, Rusya’nın savaşa girmeyeceğini kesin olarak ifade ederken şu cümleleri kullandı: “Ukrayna ve Rusya arasında savaş olup olmaması eğer Rusya’ya bağlı ise bilinsin ki böyle bir savaş olmayacak. Biz, Rusya olarak savaş istemiyoruz.” 



Rus askerleri sınırda 

Sergey Lavrov’un açıklamalarına karşın Rusya Savunma Bakanlığı, askeri birliklerini Ukrayna sınırına göndermeye devam ediyor. On binlerce asker şu anda sınırda beklerken ABD ise Ukrayna’ya destek amacıyla 8500 askerini göndermiş durumda.  

Yorumlar (0)