Rusya ile görüşmeler bitiyor mu? Zelenski açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna topraklarında bulunan Rus güçlerinin ülkede işlediği suçlardan dolayı Rusya ile görüşmelerin her an kesilebileceğini duyurdu. 

DÜNYA 30.04.2022, 09:45 03.05.2022, 11:05
Rusya ile görüşmeler bitiyor mu? Zelenski açıkladı

Ukrayna lideri Vladimir Zelenski, Polonyalı gazetecilerle bir araya gelerek merak edilenleri yanıtladı. Zelenski, Rus askerlerinin Ukrayna halkına yönelik acımasız tutumu sebebiyle görüşmeleri sonlandırabileceklerini, ancak bu durumun da yeni tehlikeleri beraberinde getireceğinin altını çizdi. 

“Buça ve Mariupol’deki trajediler sebebiyle halkımız gördükleri yerde onları öldürmeyi arzuluyor”

2 ayı aşkın süredir Rus işgali altında olduklarını hatırlatan Zelenski, “Görüşmelerin tamamen sonlandırılması da tartışılıyor ancak bunun beraberinde büyük tehlikeler doğuracağını da biliyoruz. Bu seçeneği düşünmemizin sebebi ise Rus askerlerinin, kendi topraklarımızda, kendi vatandaşlarımıza yönelik yaptığı acımasız eylemlerdir. Buça ve Mariupol’deki trajediler sebebiyle halkımız gördükleri yerde onları öldürmeyi arzuluyor. Vatandaşlarımızın bu denli öfkeli olduğu şu aşamada, görüşmelerle ilgili bir yorumda bulunmak kolay bir durum değil” ifadelerini kullandı. 

“Esir takasına yönelik olumlu sinyaller veriyorlar ancak sonrasında bu kararlarından bir şekilde geri dönüyorlar”

Rusya ile görüşmelerin çevrim içi olarak sürdüğünü söyleyen Vladimir Zelenski, “Bu bir siyasi tiyatro ve ne yazık ki bu tiyatroda sadece bir kişi oynuyor. Biz böyle bir oyunda bulunmak istemiyoruz. Ruslarla yaptığımız görüşmelerde, esir takasına yönelik olumlu sinyaller veriyorlar ancak sonrasında bu kararlarından bir şekilde geri dönüyorlar” şeklinde konuştu. 

Kiev’de yeni bir toplu mezar bulunduğunu açıkladı

Vladimir Putin ile ikili görüşmesi halinde bazı sorunların aşılabileceğini belirten Zelenski, başkent Kiev’de çok sayıda cansız bedenin bulunduğu yeni bir toplu mezar keşfettiklerini de sözlerine ekledi. Şuana kadar toplu mezarlarda bulunan ceset sayısı 900 olarak açıklanmıştı. 

Yorumlar (0)