Pentagon yetkilisi: Rusya takvimin gerisinde kaldı!

Rusya'nın Donbas'ı ele geçirme planında zorluklar çektiğini kaydeden bir Pentagon yetkilisi, "Planladıkları takvimin bir hayli gerisindeler. Odessa ve Kiev'e yönelik hava saldırılarını artırdılar. Ukrayna'nın kritik tesislerini vurarak savaşma kabiliyetini yok etmeye çalışıyorlar." dedi.

DÜNYA 30.04.2022, 00:47 Hakan Öksüz
Pentagon yetkilisi: Rusya takvimin gerisinde kaldı!

Ukrayna'nın doğu bölgelerinden saldırıya geçen Rusya, Donbas ve Mariupol bölgelerinde kontrolü ele geçirmeye çalışıyor. Rusya'nın Donbas bölgesini ele geçirme planında birçok zorluğun ortaya çıktığını kaydeden bir Pentagon yetkilisi, "Gerçek şu ki zannettiklerinden çok daha yavaş ilerliyorlar. Takvimlerin bir hayli gerisinde bulunuyorlar." ifadelerini kullandı.

"Ruslar son haftalarda saldırıların şiddeti arttı"

Gazetecilerin savaşa ilişkin sorularını yanıtlayan Pentagon yetkilisi, "Ruslar son haftalarda saldırıların şiddetini artırdı. Çünkü takvimin gerisindeler. Ukrayna'nın bu kadar direneceğini düşünmediler. Özellikle Odessa ve Kiev'e yönelik hava saldırıları arttı. Ukrayna topraklarına gönderdikleri füze sayısı 2 bine ulaştı." dedi.

"Kritik tesisleri vuruyorlar"

Rusya'nın özellikle Ukrayna ordusunun savaşma kabiliyetini yok etmeye yönelik saldırılar yaptığını kaydeden yetkili, "Örneğin elektrik tesislerini vuruyorlar. Bu durumda trenlerin çalışmasının zor olacağını biliyorlar. Nokta atışı tesisleri vurarak Ukrayna'nın seçeneksiz kalmasını istiyorlar. Bu anlamda askeri üretim tesislerini de hedef alıyorlar." şeklinde konuştu.

"Odessa'ya kara çıkarması hazırlığı göremedik"

Rus ordusunun bazen de Ukraynalı sivillerin yoğun bulunduğu bölgelere saldırdığını aktaran Pentagon yetkilisi, "Hedefleri gerçekten siviller mi yoksa yanlışlıkla mı oluyor, bilmiyoruz. Son zamanlarda Odessa'ya kara çıkarması yapılacağına dair haberler görüyoruz. Böyle bir çıkarmaya dair Rus ordusunda bir hazırlık göremedik. En sert direniş Donbas bölgesinde veriliyor. Bu bölgedeki taktik taburlarının sayısını 92'ye yükselttiler." dedi.

Yorumlar (0)