Rus füzeleri vurmuştu... Kiev saldırısında bilanço belli oldu

Rusya’nın dün Kiev’e düzenlediği saldırıda 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığı açıklandı. 

DÜNYA 29.04.2022, 13:18
Rus füzeleri vurmuştu... Kiev saldırısında bilanço belli oldu

Son günlerde saldırılarını Ukrayna’nın doğusuna yoğunlaştıran Rusya’dan sürpriz bir hamle geldi. Kiev’in merkez mahalleleri arasında bulunan Şevçenkovskiy Mahallesi’ni bombalayan Rus füzeleri, bölgede yer alan bir üretim fabrikasını havaya uçurdu. Bölgede bulunan binalar da patlama sonucu hasar aldı. Binaların içinde çok sayıda vatandaşın bulunduğu bildirildi. 

Vatandaşlar, binalarına tekrar girerek eşyalarını kurtarmaya çalışıyor

Bombalanan bölge adeta enkaz yığınına döndü. Kiev Belediyesi’ne bağlı ekiplerce bölgede temizleme çalışmalara başladı. Binaları ağır hasar gören vatandaşlar ise tekrar apartmanın içerisine girerek, kurtarabildikleri kadar eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. 

“Ruslar, Karadeniz üzerinden füzelerini fırlattı”

Ukrayna makamlarından edinilen bilgiye göre, başkente yönelik Rus saldırısında şuana kadar 1 kişi hayatını kaybetti. Patlama sonucu 10 vatandaş yaralanırken, 4’ünün tedavileri hastanede devam ediyor. Saldırı sonrası bilgilendirmelerde bulunan Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşçenko, “İlk belirlemelere göre 6 yaralımız var. Bu sayı artabilir. Ruslar, Karadeniz üzerinden füzelerini fırlattı. Kiev’i bu şekilde vurdular. Bölgedeki çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)