Venezuela Devlet Başkanı Maduro: "Biz gerçek bir Türkiye dostuyuz"

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Türkiye'nin, her koşulda Venezuela’ya destek verdiğini, yardım için daima halkının yanında olduğunu ve yakın dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret edeceğini açıkladı. 

GÜNDEM 30.04.2022, 10:03 30.04.2022, 17:29
Venezuela Devlet Başkanı Maduro: "Biz gerçek bir Türkiye dostuyuz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun birtakım temaslar kurmak üzere gittiği Venezuela’da Devlet Başkanı Maduro, Türkiye-Venezuela Ortak İşbirliği Komisyonu 3. Toplantısı'nın ardından bir konuşma yaptı. 

“Dostumuz Erdoğan ile kardeşlik yolu açtık”

Maduro, bu konuşmasında "Karma komisyon toplantılarında turizm, KOBİ'ler, ticaret ve havayolu bağlantıları, sağlık gibi önemli konularda ilerlemeler sağladık." açıklamasını yaptı.

Türkiye ve Venezuela arasındaki dostluğa temas eden Maduro, "Bu karma komisyon kapsamında, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir selam yollamak istiyorum. Ülkemizin ve bizim büyük dostumuz. Türk halkıyla beraber Venezuela'yı daima ve her şartta destekledi. Onunla beraber bir yol açtık, ortak çıkarlarımız için bir iş birliği ve kardeşlik yolu inşa ettik." ifadelerini kullandı.

"En zor koşullarda Türkiye, halkımızın yanında oldu"

Maduro, Türkiye'nin kendilerine yaptığı yardımlara vurgu yaparak, "Türkiye, en zor koşullarda daima yardım etmek için Venezuela’nın yanında oldu, tıbbi desteklerde bulundu." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, Venezuela'ya yönelik yaptırımların karşısında olduğunu belirten Maduro, "Son yıllarda Venezuela ile Türkiye arasında çok güçlü diplomatik ve siyasi güven temelleri kurduk." sözlerini kullandı.

"Türkiye’nin barışı tesis gayretlerini kutluyorum"

Maduro, Ukrayna-Rusya Savaşı'na dikkat çekerek, "Türk hükümetini, Ukrayna ve Rusya arasında barışı tesis etmeye gayret ettiği için tebriklerimi iletiyorum. Diplomatik çabalarında onlara en iyi başarıları diliyorum. En yakın dönemde umarım barış haberlerini alırız." açıklamasını yaptı.

"Türklerin Venezuela’da yatırım zamanı geldi"

Venezuela’ya yatırım konusuna dikkat çeken Maduro, "Venezuela kendini artık toparlamaya başladı, adım adım kendi gayretleriyle ilerlemekte. Türk yatırımcılar Venezuela’ya gelip, yatırım yapsın çünkü çok kapsamlı bir ekonomik portföyümüz mevcut. Türklerin yatırım zamanı geldi." çağrısı yaptı.

"Kudüs, bizleri birleştiriyor"

Maduro, Ramazan'ın son cuma gününe denk gelen Dünya Kudüs Günü'ne vurgu yaparak, şunları aktardı:

“Kudüs, tüm dinler için kutsal, Filistin'in kutsal toprağı. Biz Hristiyan'ız fakat İsa, Filistinli biriydi, Filistin'de doğdu ve öldü. Müslümanlar, onu büyük bir peygamber olarak görüyor. Kudüs hepimizi birleştiriyor, Hristiyanlar ve Müslümanlar arasındaki birlik yolu. Bu sebeple bugün yeniden bütün dayanışma ve desteğimizi, Filistin’e, Filistin davası için bütün Müslüman halklara ve dünyadaki özgürlükleri için savaşan halklara iletiyoruz”

"Erdoğan'ın elini sıkmak için Türkiye'ye gideceğim"

Yakın dönemde Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyleyen Devlet Başkanı Maduro, "Karma komisyonu en yüksek düzeye çıkardığımızı belirtebilirim. Çeşitli konular pek çok anlaşma yaptık. Dostum Erdoğan'ın elini sıkmak, tüm bu konuları değerlendirmek ve karşılıklı iş birliğini hızlandırmak için Türkiye'yi ziyaret edeceğim." şeklinde konuştu.

‘Kuruluş Osman'ın setini merak ediyor’

"Diriliş Ertuğrul" dizi setini daha önce ziyaret eden Maduro, bu defa ise "Kuruluş Osman" setine gideceğini söyleyerek, dizi oyuncularına selamlarını iletti.

"Yaşasın Türkiye - Venezuela dostluğu"

Maduro, "Türkiye'yi seviyoruz. Biz gerçek anlamda Türkiye dostuyuz. Venezuela, Türkiye'nin en iyi dostudur. Yaşasın Türkiye - Venezuela ilişkisi, yaşasın iş birliği, yaşasın barış, yaşasın dostluk” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)