Rus senatör: Almanya, Türkiye gibi değil, göze alamazlar!

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, Amerika'nın Kuzey Akım-2'ye yeni yaptırımlarına mümkün olan tek cevabın karşı tedbir olduğunu ifade ederek, "Ancak Berlin bunu göze alamaz" diye konuştu.

DÜNYA 20.12.2019, 09:37
Rus senatör: Almanya, Türkiye gibi değil, göze alamazlar!

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in, Amerika Birleşik Devletleri'nin sınır ötesi yaptırımlarını "kararlı bir şekilde görüşme" niyetinde oldukları açıklamasını yorumlayan Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov şu ifadeleri kullandı:
"Amerika sınır ötesi yaptırımlara giderek daha fazla başvuracak. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yakınmaları bu anlamda işe yaramaz. Mümkün olan tek cevap karşı tedbir ama Almanya her ne hiddetli olsa da hiçbir zaman bunu göze alamaz. Amerika, sırf Erdoğan'ın olası karşı adımları yüzünden Türkiye'ye yaptırımı yürürlüğe sokmuyor."

Daha önce Amerikan Senatosu, Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattına yönelik yaptırımları içeren savunma bütçesini onaylamıştı.

Bu kararı değerlendiren Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Amerika'nın sınır ötesi yaptırımlarına karşı olduklarını ve bunu "kararlı bir şekilde görüşme" niyetinde olduklarını ifade etmişti.

Yorumlar (0)