"Rus hayatları da önemlidir" diyen Lars von Trier'den yeni açıklama

Usta yönetmen Lars von Trier, Ukrayna'ya F-16 verilmesini destekleyen Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'i eleştirdi. "Rus hayatları da önemlidir." diyen Danimarkalı yönetmen, Ukrayna'dan gelen eleştirilere yanıt verdi.

DÜNYA 26.08.2023, 10:56 Hakan Öksüz
"Rus hayatları da önemlidir" diyen Lars von Trier'den yeni açıklama

Önceki yıl ağustos ayında Parkinson teşhisi konulan ünlü yönetmen Lars von Trier, son dönemlerde açıklamalarıyla gündeme geliyor. 67 yaşındaki Danimarkalı yönetmen, Ukrayna-Rusya savaşı hakkında yaptığı bir yorum nedeniyle hedef tahtasına oturtuldu.

Lars von Trier: "Rus hayatları da önemlidir"

Danimarka'yı ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ülkede gündem olması üzerine "Rus hayatları da önemlidir." yorumunda bulunan Lars von Trier, Ukrayna'ya F-16 verilmesini destekleyen Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'i eleştirdi. 

Ukrayna'dan tepki

Yönetmene tepki gösteren Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, "Savaş, oyuncuların yer aldığı bir film değil. Her Rus terörist, arkasında ölü bir Ukraynalı bırakıyor." ifadelerini kullandı.

Trier: "Ukrayna'yı destekliyorum ama bütün hayatlar değerli değil midir?"

"Rusları destekliyor" eleştirisine yanıt veren yönetmen Lars von Trier, "Söylediğim şey ancak bu kadar yanlış anlaşılabilirdi. Bu savaşta Ukrayna'yı desteklediğimi defalarca belirttim. Benim söylediğim son derece bariz bir şeydi. Bütün hayatlar değerli değil midir? Bence bu gezegen üzerindeki her yaşam kıymetli. Pasifizmin (savaş karşıtlığı) erdem olarak görüldüğü eski zamanlardan kalma bir düşünceyi dillendirdim sadece." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)