Nijerya'da kurtarılan Türklerden açıklama

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da fidye için kaçırılmalarının ardından operasyonla kurtarılan 4 Türk vatandaşı, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine getirildi. Kurtarılan Türk vatandaşlarından Yasin Çolak, arkadaşlarıyla oturdukları kafeye gelen silahlı kişiler tarafından kaçırıldıklarını ve 2 saat boyunca yürüdüklerini bildirdi.

DÜNYA 27.07.2019, 08:19 27.07.2019, 08:26
Nijerya'da kurtarılan Türklerden açıklama

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da silahlı kişiler tarafından fidye için kaçırılmalarının ardından operasyonla kurtarılan 4 Türk vatandaşı, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine getirildi.

Türk vatandaşları, başkent Abuja'ya yaklaşık 500 kilometre uzaklıkta bulunan Kwara eyaletinden helikopterle getirildi. Vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. 

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren, bir haftadır devam eden üzüntü ve endişelerinin sona erdiğini belirtti. 

"Nijerya makamlarıyla irtibat halindeydik"

Ulueren, "Bu sürecin mutlu bir şekilde sona ermesi ve geçen hafta bugün kaçırılan 4 vatandaşımızı Büyükelçiliğimizde görmekten dolayı mutlu olduk." ifadesini kullandı.

Kaçırılan vatandaşların Nijerya makamlarıyla yoğun temaslar sonucunda kurtarıldığına işaret eden Ulueren, "Olayın başından itibaren Nijerya makamlarıyla irtibat halindeydik. İkinci katibimizi ve içişleri müşavirimizi görevlendirdim. Onların çok katkısı oldu, onlara da çok teşekkür etmek istiyorum." dedi. 

"Gündüzleri ormanda bekledik, geceleri devamlı yürüdük"

Kurtarılan Türk vatandaşlarından Yasin Çolak, arkadaşlarıyla oturdukları kafeye gelen silahlı kişiler tarafından kaçırıldıklarını ve 2 saat boyunca yürüdüklerini bildirdi. 

Daha sonra motosikletlerle ilerlediklerini, bir hafta boyunca gece yürüdüklerini, gündüz ise beklediklerini ifade eden Çolak, "Gündüzleri ormanda bekliyorduk, geceleri ise devamlı yürüyorduk ve hareket halindeydik." dedi. 

Bir hafta boyunca yalnızca temel ihtiyaçlarını karşılayabildiklerine dikkat çeken Çolak, "Bir hafta boyunca su ve ekmek, bazen de tarlalardan geçerken bulduğumuz karpuz gibi şeyleri yedik. Türkiye’nin Abuja Büyükelçiliğinde olmaktan dolayı mutluyuz. Bu süreçte bize yardımcı olan yetkililere çok teşekkür ederiz. Biz iyiyiz, duaları için teşekkür ederiz." diye konuştu.

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Kwara eyaletinde 19 Temmuz Cuma günü kaçırılan 4 Türk vatandaşı, operasyonla kurtarılmıştı.

Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 13 Temmuz Cumartesi günü de bir Türk gemisine saldırıda bulunmuş, 18 kişilik Türk mürettebattan 10'unu kaçırmıştı.

Kaçırılan 10 Türk gemicinin kurtarılması amacıyla çalışmalar devam ediyor. 

Yorumlar (0)