NATO’dan Rusya’ya “soğuk” gözdağı

NATO, Norveç’te “Soğuk Müdahale 2022” isimli bir tatbikat başlattı. Tatbikatta 30 bin asker yer alıyor.

DÜNYA 15.03.2022, 07:41 16.03.2022, 08:58
NATO’dan Rusya’ya “soğuk” gözdağı

NATO, üyesi olan 27 ülkeden katılan toplam 30 bin askerle Norveç’te tatbikat başlattı. 50 gemi ve 220 uçağın kullanıldığını askeri tatbikatın daha önceden planlandığı belirtildi ve şunlar ifade edildi: “Kuzey Amerika ve Avrupa’dan on binlerce asker, bu tatbikatta zorlu iklim koşullarında eğitim alacak. Uzun süredir planlanan bu tatbikat, savunma amaçlıdır.”



“Tehditlere yanıt verme yeteneğimizin göstergesidir”

“Bu tatbikat, NATO’nun tehditlere yanıt verme göstergesidir. Tatbikatta, NATO’nun yakın ortakları İsveç ve Finlandiya da bulunmaktadır. Norveç’e bir saldırı düzenlenmesi senaryosu kapsamında ilerlenilmektedir. Kuzeye on binlerce kuvvetin kısa sürede konuşlandırılması becerisi ile herhangi bir saldırganlığa karşı ittifakın doğu kısmının güçlendirilme aşaması tatbikatta anlatılmaktadır. Tatbikatta, NATO’nun ortak ve müttefiklerine, zorlu arazi ve soğuk hava koşullarında bile bir arada antrenman yapma fırsatı sağlamaktadır.”



“Rusya, tatbikata katılma teklifini reddetti”

NATO Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Rusya’nın da bu tatbikata davet edildiğini ancak Moskova hükümetinin daveti reddettiğini açıkladı. 

Yorumlar (0)