NATO’dan Rusya’ya kritik uyarı: Derhal son verin!

NATO, Ukrayna sınırına tam teçhizatlı binlerce asker yığan Rusya’yı, askeri yığınakların acilen sonlandırılması için uyardı.

DÜNYA 13.04.2021, 14:18 14.04.2021, 09:32
NATO’dan Rusya’ya kritik uyarı: Derhal son verin!

Ukrayna ve Rusya sınırında bulunan Donbas’ta ki gelişmeler nedeniyle savaşın eşiğine gelen iki ülke arasındaki cephe hattı son zamanların en sıcak dönemini yaşıyor.

“Rusya, askeri yığınağa son vermeli”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın acil olarak Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı geri çekerek provokasyona derhal son vermesi çağrısında bulundu.

Ukrayna sınırındaki gerginliğin azaltılması için Rusya’nın çağrıya derhal kulak vermesi ve gerginliği azaltması gerektiğini ifade eden Stoltenberg, NATO karargâhında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile bir araya geldiği görüşmede önemli mesajlar verdi.

NATO’nun Ukrayna sınırında neler olup bittiğinden fazlasıyla haberinin olduğunu vurgulayan Jens Stoltenberg, “Rusya’nın yaptığı askeri yığınak Kırım’ın ilhakından sonraki en kapsamlı yığınak. Son günlerde Ukrayna sınırında çok fazla sayıda Ukrayna askeri öldürüldü. Bu sebeple Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine taziyelerimiz iletiyorum. Rusya derhal sınıra yığdığı askeri yığınaklarını sonlandırmalı ve bölgedeki gerginliği azaltıcı hareketler sergilemeli. NATO, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam destek vermekte ve Ukrayna’nın yanında yer aldığını açıkça ortaya koymaktadır. NATO Kırım’ın yasa dışı şekilde Rusya tarafından ilhak edilişini de asla tanımayacak” dedi.

“Ukrayna, Rusya’nın bir parçası değil”

Rusya’nın Ukrayna’ya vermek istediği her türlü zarara Batılı ülkelerin müsaade etmeyeceğini belirten Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise açıklamasında , “Biz Rusya’nın bir parçası değiliz. Asla da onun bir parçası durumunda olmayacağız. NATO’nun Rusya’ya yeni bir yaptırım paketi olabilir. Ayrıca söz konusu pakette Ukrayna’nın savunmasını artıracak desteklerde olabilir” diye konuştu.

Yorumlar (0)