NATO’nun gündemi Rusya ve Afganistan!

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, NATO karargâhında düzenlenirken, öncelikli gündem maddeleri ise Rusya ve Afganistan olacak. Toplantıda Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminin de konuşulması bekleniyor.

DÜNYA 23.03.2021, 17:17 24.03.2021, 09:39
NATO’nun gündemi Rusya ve Afganistan!

NATO’ya bağlı ülkelerinin dışişleri bakanları, Belçika’nın başkenti olan Brüksel’de toplandı. Toplantı pandemi nedeniyle 1 yılı aşkın süredir ilk defa yüz yüze yapılacak.

Türkiye’yi ise toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek. Anthony Blinken’ın NATO toplantısına ABD Dışişleri Bakanı olarak ilk defa katılıyor. NATO’nun asıl zirvesine hazırlık niteliği taşıyan ve 2 gün sürecek olan toplantıların ilk gününde ‘NATO 2030’ konusu ele alınacak. 

NATO’nun Afganistan’daki varlığı

Dışişleri Bakanları, NATO’nun Afganistan'daki varlığını da görüşecek. Donald Trump ABD Başkanı iken aldığı karar doğrultusunda 1 Mayıs tarihinden itibaren askeri güçlerin Afganistan’dan ayrılması planlanmıştı.

İkinci günde Rusya konuşulacak

NATO toplantısının 2. gününde ise gündem maddesi olan Rusya masada olacak. Rusya’nın konuşulacağı günde, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin de gündeme gelmesi bekleniyor.
 

Yorumlar (0)