NATO'dan çok sert Rusya açıklaması

NATO dışişleri bakanları, "Rusya'nın saldırgan yaklaşımları Atlantik-Avro güvenliğini tehdit ederken, terörün tüm tezahür ve türleri hepimiz için süregelen bir tehdit olmayı sürdürüyor." ortak açıklamasında bulundu.

DÜNYA 23.03.2021, 22:57 24.03.2021, 12:44
NATO'dan çok sert Rusya açıklaması

Belçika'nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ilk günü tamamlandı.

COVID-19 salgını sebebi ile bir seneden fazla bir sürenin sonrasında ilk defa yüz yüze olarak gerçekleştirilen toplantının ilk gününün ardından ortak bir yazılı açıklamada bulunuldu.

Tarafların Kuzey Amerika ile Avrupa arasındaki kalıcı transatlantik ilişkisini NATO’nun merkez kabul edilerek teyit etmek için toplandığı belirtilen açıklamada, “NATO, toplu savunmanın temelidir. Beraberce, Washington Antlaşması'na karşı duyduğumuz ciddi bağlılığımızı bir kez daha teyit ederiz, buna bir müttefiki hedef alan saldırının, 'Madde 5'te aktarıldığı gibi hepimizi hedef alan bir saldırı olarak kabul edilmesi de dahildir.” denildi.

"Tarihin en güçlü ittifakı" 

NATO’nun 1 milyardan fazla insanın özgürlüğünü, üye ülkelerin topraklarının bütünlüğünü ve değerlerinin korunmasını garanti altına alan tarihteki en güçlü ittifak olduğuna işaret edilen açıklamada, “NATO, savunma maksatlı bir ittifaktır ve hiçbir devlet için tehdit oluşturmaz.” ifadeleri kullanıldı.

NATO, Rusya'yı 'tehdit' olarak görüyor

“Sistematik rekabet ve yükselen tehditlerle karşı karşıyayız." denilen açıklamada, “Rusya'nın saldırgan yaklaşımları Atlantik-Avro güvenliğini tehdit ederken, terörün tüm tezahür ve türleri hepimiz için süregelen bir tehdit olmayı sürdürüyor.” ifadelerine yer verildi.

"Refah ve güvenliğimiz için çalışacağız"

Açıklamada, “Yaklaşmakta olan NATO Zirvesi, transatlantik ilişkilerde yeni sayfa açacak ve ittifakın 2030 yılı ve sonrasına kadarki geleceğinin yol haritasını belirleyecektir. NATO'nun global görünümünü, askeri gücünü ve direncini daha da kuvvetlendireceğiz. Refahımız ve güvenliğimiz için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz." denildi.

Yorumlar (0)