Muson yağmurları 2 bin 400 can aldı

Hindistan'da muson yağmurları süresince yaklaşık 2 bin 400 kişi yaşamını yitirdi. Muson yağmurları 15 binin üzerinde hayvanın telef olmasına, 800 bin evin de hasar görmesine neden oldu.

DÜNYA 19.11.2019, 13:55
Muson yağmurları 2 bin 400 can aldı

Hindistan'da haziran-eylül dönemini kapsayan 4 ayda etkili olan muson yağmurları, yaklaşık 2 bin 400 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Hindistan'daki yerel basında yer alan haberlere göre, Hindistan İçişleri Bakan Yardımcısı Nityanand Rai, Parlamentoda, muson yağmurlarının yol açtığı afet ve kazalara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Hindistan İçişleri Bakan Yardımcısı Nityanand Rai, çok sayıda eyalet ve birlik toprağının muson yağmurlarının yol açtığı taşkınlardan etkilendiğini söyleyerek, "Eyaletler ve birlik topraklarından edinilen bilgilere göre, muson yağmurları döneminde 2 bin 391 kişi hayatını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

Hindistan İçişleri Bakan Yardımcısı Nityanand Rai, muson yağmurlarının yol açtığı afet ve kazalarda ise 15 bin 729 hayvanın telef olduğunu, 800 bin evin ise kullanılamaz hâle geldiğini kaydetti.

Yaklaşık 100 bin kişi ve 620 hayvanın ekipler tarafından kurtarıldığı, 24 bin kişiye de tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilgisini paylaşan Hindistan İçişleri Bakan Yardımcısı Nityanand Rai, 6 milyon 300 bin hektarlık alanın şiddetli yağmur, su baskını ve toprak kayması gibi sebeplerle zarar gördüğünü de açıklamalarına ekledi.

Güney Asya'da 4 ayı kapsayan haziran-eylül döneminde etkili olan muson yağmurları, her sene büyük çaplı doğal afet ve kazalara neden oluyor.

Yorumlar (0)