Bahçeli'den EYT mesajı: Destekliyoruz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili kararını" desteklediğini açıkladı. 

GÜNDEM 19.11.2019, 14:02 19.11.2019, 14:05
Bahçeli'den EYT mesajı: Destekliyoruz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme yaptı.

Bahçeli, görüşmenin ardından emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili açıklamada bulundu. MHP lideri, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT'lilerle ilgili kararını destekliyoruz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'lilerin durumuna ilişkin, "Geçmişte faize ödenen paraların doğrudan millete kullanılmasından rahatsız oluyorlar. İskandinav ülkelerinin hepsi bu uygulama ile battı. Bütün dünya bizdeki uygulamaları takip ediyor. Bizdeki bazı köhne zihniyetler hinlik peşinde koşuyor. EYT hakkında yanlış hesap yapmayız, seçim kaybetsek de bu işte yokum. Herkes vaktinde emekli olmalı." demişti. 

Bahçeli, sağlık durumuna ilişkin tartışmalara değinerek, "Herkese sağlık diliyorum. Sağlık her şeyin başı, bizi eleştirenler, 'geberdi' diyenler, 'geberecek' diyenler, 'MHP böylelikle parçalanacak' diyenler şimdi buradayız, Allah’ın verdiği ömrü yaşamaya çalışıyoruz. Allah’a şükür dua edenler iftira edenlerden çok fazla." diye konuştu.

"Türkiye’nin aldığı tavrın devamı gerekmektedir"

MHP lideri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun güvenli bölge konusuna ilişkin "ABD ve Rusya gereğini yapmadı" şeklindeki ifadesinin anımsatılması üzerine "Dışişleri Bakanı’nın görüşü sağlıklıdır, kararlılık ifade eder. Şartlar ne olursa olsun, güvenlik bölgesi konumundaki Türkiye’nin aldığı tavrın devamı gerekmektedir." dedi. 

Yorumlar (0)