Musk'ı kızdıran olay: Hesabı askıya aldı

Twitter'ın sahibi Elon Musk, özel jetine ait olan uçuş bilgilerini paylaşan hesabı askıya aldı.

DÜNYA 15.12.2022, 22:59 16.12.2022, 15:02
Musk'ı kızdıran olay: Hesabı askıya aldı

Sosyal paylaşım platformu Twitter, 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin senelerce Musk'ın özel uçuşlarına ilişkin kamuya açık verileri paylaşarak popüler olan hesabını askıya aldı.

Yaklaşık olarak yarım milyon takipçisi olan '@ElonJet' adlı profile gidenler, 'Bu hesap askıya alındı: Twitter, kuralları ihlal eden tüm hesapları askıya alır." mesajıyla karşılaştı.

Central Florida Üniversitesinde eğitim gören ikinci sınıf öğrencisi Jack Sweeney'e ait olduğu belirtilen hesabın hangi kuralları ihlal ettiğine ilişkin herhangi bir detaya ise yer verilmedi.



"Yasal işlemlere başlandı"

Elon Musk, bu gelişmenin akabinde, Los Angeles'ta 'X Æ A-12' adlı oğlunu taşıyan aracın izlendiğine ve konum verilerinin çalındığına işaret eden paylaşımında, "Aileme zarar gelmesini destekleyen Jack Sweeney ve kuruluşlara karşı yasal işlemlere başlandı." dedi.

Açıklamalarında kendisini 'ifade hürriyeti mutlakçısı' olarak nitelendiren iş insanı, daha evvelki bir paylaşımında bahse konu hesabı açık tutma sözü vermiş ve "İfade hürriyeti taahhüdüm, direkt olarak kişisel güvenlik riski oluştursa dahi uçağımı izleyen hesabı yasaklamamaya değin uzanıyor." ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)