Münbiç'te halk ayaklandı: Terör örgütü PKK/YPG, sokağa çıkma yasağı ilan etti

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye’de işgal ettiği Münbiç şehrinde zorla silah altına alma faaliyetine karşı çıkan sivillerin protesto gösterilerini "sokağa çıkma yasağı"yla önlemeye çalışıyor. 

DÜNYA 01.06.2021, 10:11 01.06.2021, 17:05
Münbiç'te halk ayaklandı: Terör örgütü PKK/YPG, sokağa çıkma yasağı ilan etti

PKK/YPG, işgal ettiği bölgelerde 1990-2003 arası doğan erkek ve kız çocukları, zorunlu askerlik uygulamasına tabi tutmaya çalışıyor.

Münbiç halkı kararı protesto ediyor

2016’dan bu yana terör örgütü PKK/YPG’nin işgali altında olan Münbiç’te halk, PKK/YPG’nin, çocuklarını zorla silah altına almasına protestolarla tepki gösteriyor.

Protestolara yüzlerce sivilin katıldığı görülürken teröristlerin göstericilere açtığı ateş sonrası 1 sivili hayatını kaybetti ve 3 kişi de yaralandı.

Olaylardan sonra öfkeli kalabalık, Halep Yolu üzerinde bulunan PKK/YPG’nin kontrol bölgesini ele geçirerek bölgeyi ateşe verdi. Ayrıca gün içinde kepenklerini kapatan halk, örgüte tepki göstermişti.

Terör örgütü sokağa çıkma yasağı uyguluyor

Halkın protestolarını bastıramayan terör örgütü PKK/YPG, zorla silah altına alma uygulamasına karşı ortaya çıkan tepkiyi engellemek için gece yarısından bu yana 48 saatlik bir "sokağa çıkma yasağı" ilan etti.

Türkiye, bu bölgeyi temizlemek istemişti

Suriye'nin kuzeyine yapılan Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarıyla bu bölgeyi terörden temizlemek isteyen Türkiye, Münbiç’teki terör örgütüne karşı bir operasyon başlatmıştı. Fakat daha sonra devreye giren ABD, bu bölgenin denetimini SDG adı altında YPG’ye devretmişti. 

Bu gelişmenin ardından ABD ile TSK ordusu, 2018 yılında bölgede ortak devriyelere başlattı.

Yorumlar (0)