8 ilde terör örgütüne büyük darbe: Onlarca mağara ve sığınak imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik düzenlenen “Bozdoğan-28” operasyonlarında 82 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 22.04.2024, 09:25 22.04.2024, 09:27 Şeyda Gül
8 ilde terör örgütüne büyük darbe: Onlarca mağara ve sığınak imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde “Bozdoğan-28” operasyonlarının düzenlendiğini açıkladı. Operasyonun Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 338 tim, 4 bin 283 jandarma personeli ve J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, Tunceli, Şırnak, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Siirt ve Hatay’da teröristlerin inlerine inildiğini ifade etti.

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Operasyonlarda teröristlerin bahar aylarında kırsalda eylem yapmak amacıyla silah ve mühimmatlara sakladıkları 82 mağara ve sığınakların imha edildiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, başta 206 kilogram amonyum nitrat ve C4 patlayıcı madde ele geçirildiğini vurguladı. Bakan Yerlikaya, operasyonda ele geçirilenleri şu şekilde sıraladı;

  •  15 adet el yapımı patlayıcı (EYP) ve düzeneği
  • 859 adet çeşit çap ve ebatta mühimmat
  • 9 adet pompalı tüfek
  • 7adet el bombası olmak üzere çok sayıda silah ve patlayıcı madde

Gece gündüz demeden operasyonlara devam

“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden şehir içinde de kırsalda da operasyonlar düzenliyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Terör örgütünün lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inleri tek tek tespit edilip başlarına yıkıldığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)