Normalleşme döneminde kafe ve restoranlarda ilk gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dünkü kabine toplantısında alınan normalleşme kararları çerçevesinde restoran ve kafelerin, bugünden itibaren açılacağını açıklamasının ardından yeme içme mekanları, saat 07.00'den bu yana müşteri ağırlamaya başladı.

GÜNDEM 01.06.2021, 10:32 01.06.2021, 18:10
Normalleşme döneminde kafe ve restoranlarda ilk gün

Dün yapılan kabine toplantısından sonra kademeli normalleşme kararlarını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 49 gündür kapalı olan restoran ve kafelerin bugünden sonra 07.00-21.00 saatleri arasında hizmet verebileceğini açıkladı. 

49 gündür kapalı olan kafe ve restoranlar açıldı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra haziran ayına yönelik kademeli normalleşme takvimi dün açıklanmıştı. Bu çerçevede, yeme-içme mekanları, bugünden itibaren saat 07.00-21.00 saatlerinde tedbir ve kurallara uyarak mekanda müşteri ağırlayabilecek ve ayrıca saat 24.00'e kadar ise paket servisine devam edebilecek. 

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı pazar gününde ise yeme içme mekanları, yalnızca paket servis hizmeti verebilecek.

Kademeli normalleşme adımları çerçevesinde hizmet vermeye başlayan ve hazırlıklarını tamamlayan yeme-içme yerleri, sabah 07.00’den itibaren müşterilerini ağırlamaya başladı.

Normalleşme kararlarıyla beraber kıraathaneler de hizmete başladı. İçişleri Bakanlığından gönderilen söz konusu genelgeye göre bu işletmeler belirli tedbirler kapsamında hizmet verecek.

“İyi günler yakın”

Sabahın erken saatlerde kıraathaneye giden Durmuş Karasu isimli vatandaş, sabah saatlerinde dışarıda çay içmeyi özlediğini ifade ederek, “Milletimiz için hayırlı olsun öncelikle. Tabii ki özledik. Çayımızı içiyorduk. Eski günlere yavaş yavaş döneceğiz şimdi inşallah. Bugünleri çok özlemiştik. İnşallah iyi günler yakın” sözlerini kullandı.











Yorumlar (0)