Kuzeni yine Esad'ı hedef aldı: Suriye, Suriyelilerindir!

Esad'ın kuzeni Rami Mahluf, Suriye ekonomisinin güvenlik bürokrasisi ile iş birliği yapan bir grup savaş tüccarınca ele geçirildiğini öne sürdü. Mahluf, "Suriye, tüm Suriyelilerindir." sloganıyla reform çağrılarını tekrarladı.

DÜNYA 15.12.2020, 22:49
Kuzeni yine Esad'ı hedef aldı: Suriye, Suriyelilerindir!

Suriye'deki rejimin başında bulunan Beşar Esad'ın, Suriye'nin önde gelen zenginlerinden biri olan kuzeni Rami Mahluf, savaş tüccarlarının Suriye ekonomisini ele geçirdiğini kaydederek, "Beni öldürmeden evimden çıkaramazsınız." ifadesiyle Esad'a meydan okudu.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, geçtiğimiz mayıs ayından bu yana yaptığı paylaşımlarda rejim yargısını ve güvenlik bürokrasisini eleştiriler sıralayan Mahluf, Esad rejimini hedef alan yeni bir paylaşım daha yaptı.

Söz konusu paylaşımında, ülkedeki iç savaşın başından beri Suriye ekonomisinin zarar görmemesi adına büyük fedakarlıklarda bulunduğunu öne süren Mahluf, 'savaş tüccarları' olarak tanımladığı bir grubu Suriye ekonomisine el koymaya çalışmakla itham etti.

Söz konusu çevreleri 'bozguncular' olarak tanımlayan Mahluf, bu şahısların güvenlik bürokrasisini arkalarına alarak Suriye'deki iş adamlarını tasfiye ettiğini iddia etti.

Savaş tüccarlarıyla iş birliğinde bulunmadığı için devletin tüm imkanlarıyla kendisine savaş açıldığını kaydeden Mahluf, bu yolla tüm mal varlıklarının çalındığını, firma personellerinin de alıkonulduğunu belirtti.

Haksızlığa uğradığını öne süren Rami Mahluf, kendisine yapılanları 'hukuksuz' şeklinde tanımlayarak, Suriye'deki yargı sisteminin de kendisine açılan bu savaşa alet edildiğini ifade etti.

Mahluf, Suriye'deki bu hukuksuz uygulamaların neticesinde çok sayıda firmanın toplu iflas ettiğini, binlerce firmanın iş yapamaz duruma geldiğini, Suriye ekonomisinin temel gereksinimlerinde mahrum bırakıldığını söyledi.

"Suriye, tüm Suriyelilerindir"

Suriye'nin içinde bulunduğu durumdan ancak ve ancak reformlarla kurtulabileceğini kaydeden Mahluf, "Söz konusu durumu düzeltmenin ve çöküşü durdurmanın tek yolu, savaş tüccarlarının izlediği yöntemleri engellemek, kolektif faaliyetlere geri dönmek, savaş zenginlerinden ve onları destekleyenlerden hukuk karşısında hesap sormak, güvenlik teşkilatlarının halkın gündelik hayatına karışmasını önlemek ve misyonlarını terörle, illegal tüccarlarla ve bozguncularla mücadeleyle sınırlı kılmaktır." dedi.

Reform çağrısında, Suriye dışına çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin güvenli bir biçimde geri dönmelerinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Mahluf, Suriye dışına çıkanların haksız yere el konulan malvarlıklarının da iade edilmesi gerektiğini dile getirdi.

"Suriye, tüm Suriyelilerindir." sloganını kullanan Mahluf, Suriye'deki durumun tek çıkış yolunun bu olduğunu belirtti.

"Beni öldürmeden evimden çıkaramazsınız"

Haksızlıklara uğramaya devam ettiğini iddia eden Rami Mahluf, "Haklı olduğumuzu biliyorum ve daha önce söylediklerimi yineliyorum. Doğru yolda yürümeyi sürdüreceğim ve asla geri adım atmayacağım. Evimde kalacağım. Beni öldürmeden evimden çıkaramazsınız." açıklamasında bulundu.

Mahluf, paylaşımının sonunda kuzeni Beşar Esad'a seslenerek, "Bir yöneticinin görevi, halkının hakkını gözetmektir." dedi.

Mahluf, geçtiğimiz mayıs ayı sonunda kendisinin ve ailesinin mal varlıklarına el konulduğunu, rejimin aldığı kararla 5 yıl boyunca ihalelerden men edildiğini duyurmuştu. Mahluf'un şu an nerede olduğu ise bilinmiyor.

Yorumlar (0)