Koronavirüsün sıfır noktasında karantina sona eriyor!

Tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden yeni tip koronavirüsün (Covid-19) sıfır noktası olan Vuhan kentinde uygulanan karantina sona eriyor.

DÜNYA 24.03.2020, 11:00
Koronavirüsün sıfır noktasında karantina sona eriyor!

Dünya genelinde 16 bin 500'den fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) sıfır noktası olan Hubey eyaletinde karantina yasakları, 25 Mart gününden itibaren kaldırılacak. 

Eyaletin başkenti Vuhan kentinde karantina tedbirlerinin süreceğini bildiren otoriteler, 8 Nisan gününden sonra karantinanın kaldırılacağını kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19), Aralık ayı başlarında ilk defa Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkmıştı. Otoriteler, bu bölgede yaşayan 60 milyona yakın insanı karantina altına alarak sıkı tedbirler uygulamaya başlamıştı. 

Hubey eyaletinde şu ana kadar 67 bin 801 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, hastalığa bağlı semptomlar sebebiyle 3 bin 160 kişi hayatını kaybetti. 

Fakat son bir haftada Hubey eyaletinde yeni vaka sayısı ciddi oranda azalma kaydetti ve neredeyse hiç görülmemeye başlandı.

Çin anakarasında yaklaşık 82 bin kişide yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilirken, bunlardan 3 bin 277'si hayatını kaybetti. Öte yandan, 73 binden fazla insan iyileşerek taburcu edildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin ortaya çıktığı Çin'de son bir haftada yeni vakaların çoğunun yurt dışından gelen kişiler olduğu duyuruldu. 

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, son bir haftada ortaya çıkan 135 yeni vakanın 129'unun yurt dışına seyahat eden ve orada koronavirüs kapan kişiler olduğunu bildirdi. 

Yorumlar (0)