Japonya Başbakanı Kişida, oğluna tekmeyi vurdu

Japonya, Başbakanı Kişida Fumio'nun hem sekreteri hem de oğlu olan Kişida Şotaro'nun başbakanlık resmi konutunda verdiği partiyi konuşuyor. Başbakanı Kişida Fumio, söz konusu eğlenceye dair görüntülerin basına sızmasının ardından oğluyla ilgili kararını verdi.

DÜNYA 30.05.2023, 09:39 31.05.2023, 09:06 Hakan Öksüz
Japonya Başbakanı Kişida, oğluna tekmeyi vurdu

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun sekreterliğini de yapan oğlu Kişida Şotaro'nun başbakanlık resmi konutunda parti vermesi, ülke basınında geniş yankı uyandırdı. Basına yansıyan görüntülerde Kişida'nın yabancı misafirler ve akrabaları ile eğlendiği görülüyor. Bir kişinin ise kırmızı halı kaplı merdivende yattığı görülen kareler, tepkilere yol açtı.

Kişida Fumio: "Onu göreve getiren bendim, sorumluluğu alıyorum"

Japon Başbakan Kişida Fumio'nun, söz konusu eğlence nedeniyle oğluna gerekli bildirimleri yaptığı bildirilmişti. Kamu önünde sergilenen bu davranışın uygunsuz olduğunu kaydeden Başbakan Kişida, kararını duyurdu. Oğlunu sekreterlik görevine tayin edenin kendisi oğlunu kaydeden Kişida, "Sorumluluk bende. 1 Haziran'da görevi sona erecek." dedi.

Kişida Şotaro'nun yerine gelecek isim belli oldu

Kişida Fumio'nun oğluna karşı taviz vermemesi ve aldığı karar, devlet televizyonu NHK'da yer buldu. Kişida'nın oğlunun yerine sekreterliğe Yamamoto Takayoşi'nin getirileceği kaydedildi.

31 yaşındaki oğlunu geçen yıl yönetici sekreteri olarak atayan Kişida'nın kararı hakkında açıklamada bulunan Kabine Baş Sekreterliği, "Doğru kişiyi doğru göreve getirme düşüncesiyle alınan bir karardı." ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)