Pompei’de heyecanlandıran keşif: Tarihe ışık tutacak

İtalya'da bulunan antik şehir Pompei'de gerçekleştirilen kazılarda, milattan sonra 79 yılında Vezüv Yanardağı'nda gerçekleşen büyük patlamada yaşamını yitirdiği belirlenen üç kişinin kalıntısına ulaşıldı. Söz konusu keşif, Pompei'nin geçmişine ışık tutacak.

DÜNYA 30.05.2023, 09:56 05.06.2023, 11:26
Pompei’de heyecanlandıran keşif: Tarihe ışık tutacak

İtalya Kültür Bakanlığı'ndan gerçekleştirilen bilgilendirmede, Pompei'de süregelen kazı faaliyetlerinde MS 79'da Vezüv'de yaşanan büyük patlamada yaşamını yitiren üç kişinin kalıntısına ulaşıldığı, bunların antik şehirde erişilen en son arkeolojik buluntular olduğuna işaret edildi.

İki kadın ve bir çocuğu ait

Bulunan bu iskelet kalıntılarının, büyük patlamanın ardından katmanlar şeklinde toprak, kül ve lav tabakası altında kaldığı, antik Pompei şehrinde olay esnasında bir fırına saklanan iki kadın ile 3-4 yaşlarındaki bir çocuğa ait olduğu belirtildi.

Arkeologların kazılarında öte yandan Pompei’de mitolojik anların bulunduğu iki freskli duvara da erişildiği belirtildi.

Pompei Antik Kenti Müdürü Gabriel Zuchtriegel ile Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano tarafından son buluntulara erişilmesine dair yapılan açıklamada, kazı ekibini faaliyetlerinden dolayı takdir etti.

Kalıntıların bulunmasının oldukça önemli olduğuna değinen Bakan Sangiuliano, "Bu kalıntılara ulaşılmasının devam etmesi, Pompei’de gün yüzüne çıkacak ne kadar fazla şeyin olduğunu bizlere kanıtlar nitelikte" dedi.

Napoli yakınlarında yer alan antik Pompei şehri, her sene binlerce turistin İtalya'da ziyaret listesinde en başta geliyor.

Yorumlar (0)