Janet Yellen: Rusya varsa biz yokuz!

Bu yılın Kasım ayında düzenlenecek G20 toplantısına ilişkin konuşan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Putin katılırsa ABD katılmayacak." dedi.

DÜNYA 07.04.2022, 00:06 07.04.2022, 11:03 Hakan Öksüz
Janet Yellen: Rusya varsa biz yokuz!

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya tepkiler çığ gibi büyüyor. Tarihsel olarak Rusya'nın rakibi olan ABD, yaptırımlarda başı çeken ülkelerden oldu. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'yı işgal eden Rusya lideri Putin'i "savaş suçlusu" ilan etti. Biden, önceki ay yaptığı açıklamada, "Rusya, G20 ülkeleri arasından çıkarılmalı. Bunun için diğer G20 üyesi ülkelerle anlaşmalıyız." demişti.

"Başkan Biden ile aynı görüşteyim"

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise Rus temsilcilerin yer aldığı G20 toplantılarına katılım göstermeyeceklerini duyurdu. Başkan Joe Biden ile Rusya konusunda aynı görüşlere sahip olduğunu dile getiren Yellen, "Bunu Endonezya’daki meslektaşlarıma da ilettim. Rusya varsa biz yokuz." ifadelerini kullandı.

G20 zirvesi ne zaman?

Joe Biden'ın ekibinden ismi verilmeyen bir yetkili, "Bu yıl Putin'in G20 toplantısına katılması halinde Başkan Joe Biden, toplantıda yer almayacak gibi görünüyor." dedi. G20 Liderler Zirvesi, bu yılın Kasım ayında gerçekleştirilecek. Toplantıya bu yıl ev sahipliği yapacak ülkenin Endonezya olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)