Tayvan'dan Rusya'ya teknolojik yaptırım!

Tayvan Ekonomi Bakanlığı, teknolojik açıdan stratejik önem taşıyan 57 ürünün artık Rusya'ya ihraç edilmeyeceğini duyurdu.

DÜNYA 06.04.2022, 22:31 Hakan Öksüz
Tayvan'dan Rusya'ya teknolojik yaptırım!

Ukrayna ordusunun Rusya'dan geri aldığı Buça'da karşılaştığı sivil katliamı manzarası, dünyayı şoke etti. Sivil katliamı iddialarının ardından Rusya'ya yönelik yaptırımlar ağırlaştı. Rusya'ya yaptırım uygulama kararı alan ülkelerden biri de Tayvan oldu. Tayvan, stratejik önem taşıyan 57 ürünün artık Rusya'ya ihraç edilmeyeceğini duyurdu.

57 stratejik ürün, Rusya'ya satılmayacak!

Tayvan Ekonomi Bakanlığı, Rusya'ya uygulanacak yaptırımların ayrıntılarını verdi. Buna göre askeri ve diğer özel amaçlar için kullanılan 57 ürün, bundan sonra Rusya'ya ihraç edilmeyecek. Gelen bilgilere göre Rusya'ya ihracatı yasaklanan ürünler arasında önemli teknolojik parçalar ve askeri alanda kullanılabilen iletişim devreleri de yer alıyor. 

Parçalar, silah üretiminde kullanılabiliyor!

Söz konusu parçaların Ukrayna'ya karşı kullanılacak silahların üretiminde kullanılabileceğini duyuran Tayvan, bu kararla birlikte Rus ekonomisine darbe vurulabileceğini duyurdu. Rusya'nın teknolojik kaynaklarını kesmeye yönelen Tayvan, yaptırımları delmeye çalışanlara ağır cezaların verileceğini bildirdi. 

Tayvan ve Rusya arasında 2021'deki ticaret nasıldı?

Bu ürünlerin listesinin çıkarıldığını bildiren Tayvan Ekonomi Bakanlığı, "Hapis veya para cezalarıyla karşılaşmak istemeyenler, bu ürünlerin kontrollü şekilde ihraç edilmesi için Bakanlığın Dış Ticaret Bürosu'na başvuru yapmalı." duyurusunu yaptı. Tayvan'ın 2021 yılında Rusya 1,3 milyar dolarlık ürün ihracı yaptığı belirtildi. Rusya'dan ithal edilen ürünlerin değerinin ise 5 milyar ABD doları olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)