Almanya'dan Rusya'ya çağrı: Artık yeter!

Ukrayna'ya gelişmiş silahlar vermeye devam edeceklerini belirten Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya lideri Putin'e seslendi. Scholz, "Bu savaş her iki tarafa da zarar veriyor. Orduyu savaştan çekin ve artık bu işe son verin." dedi.

DÜNYA 06.04.2022, 21:35 07.04.2022, 16:53 Hakan Öksüz
Almanya'dan Rusya'ya çağrı: Artık yeter!

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya'ya bir tepki de Almanya'dan geldi. Federal Meclis'te gündemin önemli konu başlıklarına dair sorulara cevap veren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın saldırganlığına değindi.

"Bu kesinlikle savaş suçu"

Rus ordusunun silahlarının sivillerin üzerine döndüğünü kaydeden Olaf Scholz, bunun tam anlamıyla katliam olduğunu dile getirdi. Ukrayna'daki sivil katliamın sorumlularının yargı karşısına çıkarılması gerektiğini savunan Almanya Başbakanı, "Sivillere silah doğrultmak ve onları öldürmek savaş suçudur. Bu konuda herhangi bir tartışmaya gerek yok." dedi. 

Buça bölgesine kadın, yaşlı ve çocuk demeden katliam yapıldığını kaydeden Scholz, bütün insanlığın vicdanının yaralandığını ifade etti.

"Ukrayna'ya silah vermeye devam edeceğiz"

Bu savaşın her iki ülkenin insanlarını da tahrip ettiğini belirten Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Rusya lideri Putin'e buradan çağrı yapıyorum. Bu savaşı artık bitirin. Sadece Ukrayna'ya değil, kendi halkınıza da zarar veriyorsunuz." dedi. 

Scholz, "Biz Rusya karşısında direnen Ukrayna'ya destek vermeyi sürdüreceğiz. Alman ordusunun gelişmiş silahları, Ukrayna'ya verilecek. Rus ordusu çekilmediği sürece bu destek devam edecek." diye konuştu.

Yorumlar (0)