Pentagon: O bölgedeki Ruslar çekildi!

Bir Pentagon yetkilisi, "Kiev ile Çernigiv şehri civarında konuşlanan Rus askerlerinin hepsi çekildi. Birlikler, Belarus sınırlarında yeniden toplanacak." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 06.04.2022, 22:59 07.04.2022, 16:54 Hakan Öksüz
Pentagon: O bölgedeki Ruslar çekildi!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın 42'nci gününde önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rus ordusunun bazı bölgelerden çekilmek zorunda olduğunu duyurdu. Bir Pentagon yetkilisi, "Kiev ile Çernigiv şehri civarında konuşlanan Rus askerlerinin hepsi çekildi." dedi.

"İki bölgeden 20'şer tabur çekildi"

Bir Rus taburunun yaklaşık 800 ila 1000 kişi arasında olduğu biliniyor. Bununla birlikte söz konusu bölgeden çekilen Rus askerlerinin sayısına dair bir bilgi verilmedi. Gazetecileri konuya ilişkin bilgilendiren yetkili, "Çekilen Rus askerlerinin, Belarus sınırı içinde yeniden toplanacağını öngörüyoruz. Hem Kiev hem de Çernigiv şehrinden toplam 20'şer taburun çekildiğini tespit ettik. Ukrayna topraklarında en az 80 Rus taburu daha bulunuyor." diye konuştu. 

Rus askerlerinin çekilmelerine dair bilgilendirme yapan Pentagon yetkilisi, "Rus ordusunun Ukrayna'daki yakıt depolarını vurması sıkıntı yarattı. Ukrayna'nın yakıt ihtiyacının giderilmesi konusunda hem ABD hem de diğer büyük ülkeler çalışma yapıyor." dedi.

"100 milyon dolarlık Javelin füzelerini gönderdik"

Donbas bölgesindeki Rus saldırılarının tırmanışa geçtiğini kaydeden yetkili, "Rusya'nın eylemlerine karşılık olarak Ukrayna ordusu da operasyonlarını artırdı. Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmek için Javelin füzelerini bölgeye gönderdik. Bunların değeri yaklaşık 100 milyon dolar. Ukrayna, bu füzeler yardımıyla Donbas'taki savunmasını güçlendirdi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)