ABD'nin yaptırımları, Putin'in kızlarına ulaştı!

ABD'den gelen açıklamaya göre Rusya lideri Vladimir Putin'in kızlarının da yaptırım listesine alındığı belirtildi.

DÜNYA 06.04.2022, 18:24 07.04.2022, 16:08 Hakan Öksüz
ABD'nin yaptırımları, Putin'in kızlarına ulaştı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, 42'nci gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna ordusunun Rusya'dan geri aldığı Buça'da sivil katliamla karşılaşması, dünya kamuoyunun gündemine oturdu. Ukraynalı yetkililerden gelen bilgilere göre yüzlerce sivil, Rus ordusu tarafından öldürüldü ve toplu mezarlara gömüldü. İddiaların asılsız olduğunu belirten Kremlin ise bunun tam anlamıyla bir provokasyon olduğunu ileri sürdü.

Buça'daki sivil ölümlerinin ardından Rusya'ya yönelik yaptırımlar artırıldı. Gelen bilgilere göre yaptırımların ölçeği genişledi ve sonunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızlarına kadar ulaştı. 

Bu sabah Wall Street Journal'da yayımlanan makaleye göre Putin'in iki kızı Maria Vorontsova (36) ve Katerina Tikhonova (35), ABD tarafından yaptırım listesine alındığı iddia edilmişti.

Yaptırımlar kimleri kapsayacak?

Beyaz Saray, iddiaların gerçeği yansıttığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Putin'in iki kızının yanı sıra Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un eşi ile kızının da yaptırım listesinde olduğu kaydedildi. Rus oligarklara uygulanacak yaptırım paketinde yer alan diğer isimlerin ise Rusya'nın eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev ile görevdeki Başbakan Mihail Misustin olduğu belirtildi. 

Rusya'nın ekonomisie darbe indirilecek!

Öte yandan devasa Rus finans kuruluşlarının da yaptırımlardan etkileneceği kaydedildi. Alfa Bank ile Sberbank'ın ağır yaptırımlarla karşılaşacağı aktarıldı. Rusya'nın küresel ekonomi ile bağını kesmek isteyen ABD Başkanı Joe Biden'ın, buna ilişkin bir kararnameye imza atacağı ifade edildi. 

Putin'in ailesi, gözlerden uzak yaıyor!

Uzun yıllardır medyanın ilgi odağı olan Vladimir Putin'in, aile mahremiyetine önem verdiği ve onları kameralardan uzak tuttuğu biliniyor. Putin'in büyük kızı Maria Vorontsova, doktor olarak görev yapıyor. Katerina Tikhonova'nın ise iş insanı olduğu biliniyor.


 

Yorumlar (0)