İşte ABD'nin yeni Ankara büyükelçisi

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği için daha önce ismi açıklanan David Satterfield'in görevi, ABD Senatosu tarafından onaylandı. Satterfield, artık ABD'nin yeni Ankara büyükelçisi...

DÜNYA 28.06.2019, 11:10
İşte ABD'nin yeni Ankara büyükelçisi

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği için daha önce ismi açıklanan David Satterfield'in görevi, ABD Senatosu tarafından onaylandı. 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından konu hakkında paylaşımda bulundu. Paylaşımda, "Dün gece, ABD Senatosu, Büyükelçi David Satterfield'ın ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevini onayladı. Yakın bir gelecekte kendisini karşılamak için sabırsızlanıyoruz." ifadelerine yer verildi.

David Satterfield kimdir?

1980 yılından beri Ortadoğu'da birçok farklı görevde bulunan David Satterfield, ABD Dışişleri Bakanlığının en kıdemli kariyer diplomatlarından biri olarak biliniyor. 

Satterfield, 1954 yılında dünyaya geldi. Hâlihazırda ABD Dışişleri Bakanlığında Yakın Doğu İlişkilerinden Sorumlu Müsteşarlık görevini yürüten Satterfield, Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Astana sürecine ABD'nin gözlemcisi olarak katılım gösterdi. 

Satterfield, eski Başkan Barack Obama döneminde Sina Yarımadası'nda barışı korumakla yükümlü 'Çok Uluslu Güç ve Gözlemciler'in genel direktörü olarak çalıştı. Yine Obama döneminde, 2013-2014 yıllarında Mısır'da geçici maslahatgüzar olarak görev aldı. 

George W. Bush döneminin Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Irak'tan sorumlu kıdemli danışmanı olan Satterfield, Lübnan, Suriye, Tunus, Suudi Arabistan Büyükelçiliklerinde de farklı görevlerde bulundu.

2017'de göreve gelen Trump yönetimi, aynı yıl içinde Türkiye Büyükelçisi John Bass'ı Afganistan Büyükelçisi olarak atamıştı. Fakat Bass'tan sonra Türkiye'ye büyükelçi ataması yapılmamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 16 Şubat'ta Satterfield'ın adaylığını duyurmuştu. 

Yorumlar (0)