Merkel daha iyiydi!

İki hafta içinde iki kez titreme nöbeti geçirmesi nedeniyle sağlığının iyi olmadığı yönünde spekülasyonlar yapılan Almanya Başbakanı Merkel, G-20 zirvesinde daha iyi görünüyordu.

DÜNYA 28.06.2019, 11:34
Merkel daha iyiydi!

İki hafta içinde iki kez titreme nöbeti geçiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Japonya'nın Osaka kentindeki G-20 zirvesine katılan liderler arasında yer alıyor. 

Almanya'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören sırasında kontrolsüz bir şekilde titrerken kameralara yansıyan Merkel, G-20 zirvesinde yoğun bir programa sahip. 

Zirvedeki oturumlara katılım gösteren Merkel, aile fotoğrafında yer aldı. Herhangi bir sağlık sorunu göze çarpmayan Merkel, ikili görüşmelerde de bulunuyor. 

Trump ile bir araya geldi 

Başbakan Merkel, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Trump, Merkel için 'harika bir insan' ifadesini kullandı. Trump, Merkel gibi bir dostu olmasının harika olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i karşılama töreninde titreme nöbeti geçirmesiyke uluslararası basının manşetlerine oturmuştu.

Alman milli marşı çalınırken kontrolsuz bir şekilde tüm vücudunun istemsiz bir şekilde titremeye başlaması, Merkel'in ayakta dururken zorlanmasına neden olmuştu. 

Merkel, bu rahatsızlığını aşırı sıcakta susuz kalmasına bağlamıştı. Alman medyasına konuşan doktorlar, Merkel'e uzaktan bakarak teşhis koyamayacaklarını belirtmişlerdi. 

Cumhurbaşkanlığına ait Bellevue Sarayı’nda düzenlenen yeni Adalet Bakanı Christine Lambrecht’in mazbata töreninde bir kez daha titreme nöbeti geçiren Merkel, kendisini kontrol etmek için uğraş vermiş ancak yine de titremeyi önleyememişti. 

Merkel, titremesinin ardından getirilen suyu kabul etmemişti. 

Yorumlar (0)