İsrail: Tam taarruza geçiyoruz

İsrail Savunma Bakanı Gallant, "Bütün kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi (Gazze Şeridi hududunu) kontrol altında almış bulunuyoruz. Şimdi tam taarruza geçiyoruz." ifadesini kullandı.

DÜNYA 10.10.2023, 22:23
İsrail: Tam taarruza geçiyoruz

İsrail basınında yer bulan habere göre Yoav Gallant, Gazze'deki son duruma dair gerçekleştirdiği değerlendirmede, Hamas'ın 'çok pişman olacağını' ve Gazze'nin 'bir daha asla eskisi gibi olmayacağını' dile getirdi.

Gallant, "Bütün kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi kontrol altında almış bulunuyoruz. Şimdi tam taarruza geçiyoruz." dedi.



Filistin-İsrail çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 sabahı İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' ismiyle geniş kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail istikametine çok sayıda roket fırlatılırken, Filistinli silahlı gruplar İsrail-Gazze hududundaki Beyt Hanun-Erez Hudut Kapısı'na baskın gerçekleştirerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar bir süre sonra buradan İsrail içindeki yerleşim noktalarına giriş yapmış, İsrail ordusu ise çok sayıda savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı başlatmıştı.

Yorumlar (0)