İsrail, Gazze Şeridi çevresinde kontrolü sağladığını açıkladı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi etrafında kontrolü sağladıklarını ve Gazze sınırında helikopter, tank ve hava araçları ile "demir duvar ördüklerini" açıkladı.

DÜNYA 10.10.2023, 11:58
İsrail, Gazze Şeridi çevresinde kontrolü sağladığını açıkladı

Hagari, düzenlediği basın toplantısında gazetecilere, abluka altındaki Gazze Şeridi çevresinde Filistinli gruplar ile çatışma halinde olduklarını söyledi ve son duruma ilişkin bilgi paylaştı.

İsrail bölgelerinde kontrolün sağlandığını ve dün geceden itibaren bölgeye sızma faaliyetlerinin yaşandığını söyleyen Hagari, Gazze Şeridi çevresindeki İsrail’e ait beldelerinin tamamının tahliye edildiğini açıkladı.

Demirden duvar ördüler!

Hagari, Gazze Şeridi sınırında helikopter, tank ve hava araçları ile "demir duvar ördüklerini" ifade etti.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne çok yakın olan 31 bin nüfuslu Sderot'ta henüz bir tahliye yapmadıklarını açıklamış ayrıca burada kalmayı tercih eden İsrailli vatandaşlar, evlerini terk etmemeleri ve kapılarını kilitlemeleri konusunda uyarılmıştı.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi günü sabah saatlerinde İsrail'e "Aksa Tufanı" adında kapsamlı bir saldırı operasyonu başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne doğru binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na bir baskın düzenleyerek söz konusu yeri ele geçirmişti.

Silahlı gruplar, daha sonra da buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş ve İsrail ordusu da onlarca savaş uçağı ile Gazze Şeridi'ne yönelik karşı saldırı başlatmıştı.

Yorumlar (0)