Hükümetin çağrısı yankı buldu: 2 marketin ardından BİM ve A101'den de indirim kararı

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın “Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerden büyük bir indirim kampanyası” çağrısına destekler gelmeye başladı. ŞOK Marketler ve Happy'nin ardından şimdi de BİM ve A101 marketlerde indirim kararı alındı.

EKONOMİ 10.10.2023, 12:19 Şeyda Gül
Hükümetin çağrısı yankı buldu: 2 marketin ardından BİM ve A101'den de indirim kararı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısı yankı buldu. E nflasyonla mücadeleye destek çağrılarının ardından Türkiye'nin 81 ilinde şubeleri bulunan dev zincir marketler, fiyatlarda indirime gitmeye başladı. ŞOK Marketlerden yapılan açıklamada, Ekim ayı boyunca her hafta en az 250 üründe olmak üzere toplam 1.000 üründe, yüzde 50'ye varan indirimler sağlayacağını duyurulmuştu. Ardından Happy marketlerden de indirim haberleri gelmişti. Şimdi de BİM ve A101 de indirim kararı aldığını duyurdu.

BİM’den yüzde 50 indirim

Ekim ayı içerisinde 500 üründe yüzde 50’ye varan indirimler yapacaklarını duyuran BİM’den yapılan açıklamada “BİM olarak pazardaki ağırlığımızın ve bunun getirdiği sorumlulukların farkındayız. Bu kapsamda başta halkımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza değer katmaya odaklanıyoruz. Ekim ayı boyunca yapacağımız indirimlerle ülkemizin enflasyona karşı mücadelesini destekleyeceğiz. Müşterilerimizin temel ürünlere erişimini de kolaylaştıracağız. Ürün maliyetlerinde artış olmadıkça ürün fiyatlarında artış yapmama ilkemizi, kurulduğumuz ilk günkü kararlılığımızla sürdüreceğiz” ifadelerine yer verildi.

A101'den enflasyonla mücadeleye destek

Zincir market A101’den yapılan açıklamada ise birçok üründe yaptığı süresiz indirim politikasıyla kaliteli ürünleri ucuz fiyatlarla müşterilerine ulaştırdığı kaydedildi. Bunun yanı sıra ucuz fiyatlarına ek olarak yıl boyu her gün en az 1000 üründe uyguladığını belirten A101, yüzde 50’ye varan indirimle enflasyonla mücadeleyi desteklemeye devam ettiğini duyurdu. Yıl boyu sürdürdüğü kampanyalar ile hem tüketicilerin alım gücünün korunmasına hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam ettiğini vurgulayan A101, 66 binden fazla çalışanı ve 600’ün üzerinde tedarikçisi ile desteklere devam edeceklerinin bilgisini verdi. A101, yılın 12 ayı boyunca yaptığı haftalık kampanyalarla, kaliteli ürünleri her daim uygun fiyatlarla müşterilerine sunarak enflasyonla mücadelede tüketicinin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

1000 üründe yüzde 50 indirim

Temel misyonu kaliteli ürünleri en ucuz fiyatla müşterilerine sunmak olduğu belirten A101, kurulduğu günden beri bu misyonla hareket etmekte olduğunu ifade etti. A101 olarak, tüketicilerin temel ürünlere erişimini kolaylaştıracak her türlü adımı sadece belirli bir dönemde değil, 12 ay boyunca attıkları kaydedilen açıklamada, artan maliyetlerde ve zorlu piyasa koşullarında müşterilere tüm ürün kategorilerinde en ucuz fiyatları sunmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecekleri vurgulandı. En ucuz fiyatlarına ek olarak, yıl boyu her gün en az 1000 üründe yüzde 50’ye varan indirim yapmakta oldukları aktarıldı. Açıklamada “A101, kendisi ile özdeşleşmiş kampanyalarına ek olarak halkımızın ihtiyacı olan tüm ürün kategorilerinde de düzenli olarak indirim yaparak enflasyonla mücadelede tüketicinin ve tüm kurumlarımızın yanında olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Happy Center CEO’su Altun: Gerçek indirimi halkımıza yansıtmaya çalışacağız

İTO Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center CEO’su Yavuz Altun yaptığı açıklamada Bakan Bolat’ın indirim çağrısına bir destek verdiklerini belirtti. İTO Perakende Komitesi Başkanı olarak zincir marketler ile temas içerisinde olduğunu söyleyen Altun, Happy Center marketleri olarak gıda ve gıda dışı ürünlerde ciddi indirimlere gittiklerini ve bu indirimlerin her geçen gün devam edeceğini söyledi. Süreçle birlikte gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarında yüzde 10 ila 20 arasında düşürdüklerini anlatan Altun, enflasyonist etki azaldıkça başta gıda olmak üzere bütün ürünlerde bu indirimleri yansıtmak istediklerini vurguladı. Altun, “Şu kadar üründe şu kadar indirim yapacağız gibi popülist söylemlerden uzak durup gerçek indirimi halkımıza yansıtmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

GPD Başkanı Özpamukçu: marketler, enflasyon ile mücadele konusunda elini taşın altına koyacak

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan GPD Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise enflasyon ile mücadele için hazır olduklarını bildirdi. “Hızlıca ilave neler yapabiliriz diye düşünerek çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullanan Özpamukçu, mutlaka marketlerin enflasyon ile mücadele konusunda elini taşın altına koyacağını söyledi. Orta Vadeli Programın son derece önemli olduğunu kaydeden Özpamukçu, “Artık devletimizin veriler ile ne beklediği, yıl sonunda hangi gelişmeleri beklediği herkesin malumu” diye konuştu.

Halkımızın refahına katkıda bulunmak üzere elimizi taşın altına koyduk

Ardından indirimin artacağının müjdesini veren Özpamukçu, o nedenle tüm tedarikçilerin, ekosistemin enflasyon ile mücadeleye destek vermesi gerektiğine dikkat çekti. Herkesin hesap kitabını yaparken Orta Vadeli Program ile uyumlanmasını beklediklerini vurgulayan Özpamukçu, “Tedarikçilerimizin el birliği ile enflasyonu hep beraber düşürmemiz için vereceğimiz gayretler, yapacağımız indirimlerle halkımızın refahına katkıda bulunmak üzere elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)