Yerlikaya: Ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek hedeflerimizin başında geliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklama yaptı: Bakan Yerlikaya, Türkiye’yi organize suç örgütlerinden temizlemenin hedeflerinin başında geldiğini ifade etti.

GÜNDEM 10.10.2023, 12:55 10.10.2023, 13:06
Yerlikaya: Ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek hedeflerimizin başında geliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı olarak, öncelikli hedeflerimizin başında Türkiye’yi organize suç örgütlerinden temizlemek geliyor" ifadesini kullandı. Bakan Yerlikaya, bu amaç doğrultusunda kahraman güvenlik güçleri ile ulusal, yerel ve bölgesel organize suç örgütlerine yönelik mücadele etmeye aralıksız şekilde devam edeceklerini söyledi.

Vatan toprağının dört bir köşesinde, organize suç örgütlerinden, sokak çeteleri ve şehir eşkıyalarına kadar illegal tüm yapılara yönelik "Kafes Operasyonları" düzenlediklerini belirten Yerlikaya, konuya ilişkin şu ifadeleri kaydetti:

"Operasyonları düzenlemeye devam edeceğiz. Hedefimiz, her zamanki gibi hukukun üstünlüğü ilkesi ile insan haklarına sadık kalarak, ülkemizi dünyanın en güvenlikli ülkesi yapmak. O nedenden dolayı, nasıl teröre, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine, zehir tacirlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, vatandaşlarımızın huzurunu kaçıran ve güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de asla göz açtırmayacağız."

İçişleri Bakanlığı verileri açıkladı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında organize suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında toplam 378 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alınırken, 702 kişi de tutuklandı. 594 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aynı tarih aralığında 31'i yerel, 7'si ulusal, 38 mafya tipi organize suç çetesi güvenlik güçleri tarafından başarıyla çökertildi.

7 Haziran'da İstanbul'da, 13 Haziran'da Ankara ve Konya'da, 20 Haziran'da İstanbul, Muğla, Adana, Mersin ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda toplam 138 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Organize suç örgütlerine yönelik temmuz ayında gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında ise Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Samsun’da 168 kişi yakalandı.

İstanbul'da "Daltonlar Çetesi" diye tanınan suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 26 Temmuz'da 24 zanlı gözaltına alınırken, "Anacurlar Çetesi"ne yönelik 28 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen İstanbul merkezli operasyonlarda 40 zanlı, 29 Ağustos-1 Eylül'de "Gedik" ve "Görenerler Çetesi"ne yönelik İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda ise 17 zanlı gözaltına alındı.

8 Eylül'de Ankara'da Ayhan Bora Kaplan çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 33, Bursa ve İnegöl'de 26 Eylül'de Terkinler Çetesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda 35, Adana'da 19 Eylül'de "Şirinler (Aksoylar) Çetesi"ne yönelik düzenlenen operasyonda ise 22 zanlı yakalandı.

Bakanlık ekipleri tarafından 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen operasyonlarla, Antalya'da Hüseyin Şamil Şahin, Adana'da Bora Toprak, Samsun'da Eyüp Atmaca, Bursa'da Ali Kevser Can, Zonguldak'ta Barış Taşdemir ve Alihan Keleş, Eskişehir'de Kadir Yeşil ve Ahmet Yalım, Gaziantep'te Burhan Çapan, İzmir'de Ahmet Aktaş, İstanbul'da Mehmet Basetemür, Muğla'da Ömer Kamil Sütlü, Tekirdağ'da Ahmet Başyiğit ve Resul Ağyürek, Giresun'da ise Baki Ay organize suç çeteleri çökertildi.

Yorumlar (0)