Bakan Koca'dan aşı karşıtlığı eleştirilerine sert tepki

Hakkındaki aşı karşıtlığı eleştirilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşı karşıtlığı konusu en son bize yakıştırılabilir. Bakanlığımıza bağlı konularda tüm süreçleri bilim kurulları ile birlikte yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK 10.10.2023, 13:09 11.10.2023, 18:48 Şeyda Gül
Bakan Koca'dan aşı karşıtlığı eleştirilerine sert tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Hakkındaki aşı karşıtlığı eleştirilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, aşı karşıtlığı konusunun en son kendisine yakıştırılabileceğini söyledi. Bu süreçte Türkiye’nin, bağışıklama programında bulunan çocukluk çağı aşılarında yüzde 95'in üzerinde aşılama oranına sahip olmuş durumda olduğuna dikkat çeken Bakan Koca, “Bakanlığımıza bağlı konularda tüm süreçleri bilim kurulları ile birlikte yürütüyoruz. Dolayısıyla bizim bilime, akla, mantığa karşı olmamız söz konusu dahi olamaz” şeklinde konuştu.

Aşıya karşı olmak gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz

Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı olmadığının altını çizen Bakan Koca, kendisinin de aşıya karşı olmak gibi bir durumunun asla söz konusu dahi olamayacağını vurguladı. Bazı açıklamalarının, hekim ve bilim insanlarına yönelik olduğuna dair yorum yapanlar olduğunu hatırlatan Bakan Koca, onları hedef göstermekle itham ettiklerini dile getirdi. Açıklamasından böyle bir sonuç çıkarılmasının kesinlikle mümkün olmadığını kaydeden Bakan Koca, bu açıklamaların, hekimlerin önlüğünün beyazına leke gelmemesi ve onları muhafaza etmek adına yapılmış açıklamalar olduğunu anlattı. Çocukluk çağı aşı programı konusunda tüm vatandaşların son derece hassasiyetle hareket etmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizen Bakan Koca, “Çocukluk çağı aşılarının yaptırılmasını temin etmeli. Aşı programındaki aşılarından eksikleri olan çocuklarımızın aşılarını, özenle yaptırmalılar” ifadelerini kullandı.

Aşı hassasiyetimi ısrarla gündeme getiriyorum

Aşı tanımlanmış herkesin mevsimsel grip aşılarını yaptırması gerektiğini söyleyen Bakan Koca, Covid-19’un mevsimsel hale geldiğinde belki grip aşısındaki mevsimsel suşlara ilave edilerek mevsimsel grip aşısı şekline dönebileceğini vurguladı. Mevsimsel hale gelmesinin önümüzdeki süreçte gerçekleşebileceğine dikkat çeken Bakan Koca, “Dolayısıyla bu anlamda bir endişemiz yok. Aşılama konusundaki hassasiyetimi çocukluk çağı aşıları ve grip aşıları üzerinde ısrarla gündeme getiriyorum. Bu söylemler aşı karşıtlığı ile örtüşebilir mi?” yanıtını verdi.

22'nci şehir hastanemiz açıldı

Yapımına devam edilen yeni şehir hastaneleriyle ilgili de konuşan Bakan Koca, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin hasta kabulüne başladığının müjdesini verdi. “Böylelikle 22'nci şehir hastanemiz açılmış oldu. 1-2 hafta içerisinde İzmir Şehir Hastanemizde de hasta kabulüne başlayacağız” ifadelerini kullanan Bakan Koca, bütün büyük şehirlerde şehir hastanesi yapmak üzere bir planlama yapıldığını hatırlattı. Kimisinin projesi tamamlanırken kimisinin de yapımının devam ettiğini belirten Bakan Koca, “İnşaatı devam edenlerle birlikte toplam 37'ye yakın şehir hastanemiz tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)