İsrail, Suriye’deki havalimanlarını vurdu: ‘‘Orta Doğu’yu değiştireceğim’’ demişti!

7 Ekim Cumartesi gününden itibaren Gazze'yi bombalayan İsrail güçleri, bugün de Suriye’deki Halep ve Şam havalimanlarını vurdu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya havalimanlarının hizmet dışı kaldığı öğrenilirken akıllara Netanhayu’nun ‘‘Orta Doğu’yu değiştireceğim’’ sözleri geldi.

DÜNYA 12.10.2023, 18:32 12.10.2023, 18:58
İsrail, Suriye’deki havalimanlarını vurdu: ‘‘Orta Doğu’yu değiştireceğim’’ demişti!

İsrail-Filistin çatışmalarının 6. gününde yeni bir gelişme yaşandı. Gazze'yi bombalamaya devam eden İsrail güçleri, son olarak Suriye'deki Halep ve Şam havalimanlarını vurdu.

Gazze abluka altında

7 Ekim Cumartesi günü Hamas'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği ‘‘Aksa Tufanı’’ operasyonunun ardından İsrail, Gazze’ye karşı saldırı başlatmıştı. 6. gününde aralıksız bir şekilde Gazze'yi bombalaya devam eden İsrail, kenti aynı zamanda tamamen abluka altına aldı. Gazze'ye su, elektrik ve yakıt akışına da izin vermeyen İsrail, bölgeyi adeta karanlığa gömdü.

Suriye’den İsrail’e top atıldığı tespit edilmişti

Bölgede karışıklık ve saldırılar devam ederken Suriye Devlet Televizyonu, İsrail'in Halep ve Şam havalimanını vurduğunu duyurdu. İsrail ordusu tarafından dün yapılan açıklamada ise "Suriye'den İsrail'e yönelik fazla sayıda top atıldığı tespit edildi" ifadeleri kullanılmıştı. İsrail güçlerinin ise Suriye topraklarından yapılan atışlara karşılık, havan ateşiyle ve kaynaklara topçu bombardımanı ile atış gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Netanyahu, ‘‘Orta Doğu’yu değiştireceğim’’ demişti!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu çatışmaya yönelik Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Orta Doğu'yu değiştireceğim" ifadelerine yer vererek, dikkat çeken bir çıkış yapmıştı.

Yorumlar (0)