Erdoğan'dan 'Filistin-İsrail' diplomasisi

Erdoğan, Al Nahyan ve Olaf Scholz ile telefonda görüştü.

GÜNDEM 12.10.2023, 19:00 13.10.2023, 17:27
Erdoğan'dan 'Filistin-İsrail' diplomasisi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin-İsrail çatışmasına yönelik diplomasi trafiği devam ediyor.



Al Nahyan ile görüştü

Erdoğan, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, bahse konu görüşmede, Filistin-İsrail arasındaki çatışmalı süreçte meydana gelen son gelişmeler değerlendirildi. 

Erdoğan, söz konusu görüşmede, Al Nahyan'a, Filistin-İsrail arasındaki gerilimin sona erdirilmesinin, başta bölge ülkeleri olmak kaydıyla, uluslararası camianın atacağı olumlu adımlarla mümkün olabileceğini dile getirdi.



Scholz ile görüştü

Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile bir telefon görüşmesi yaptı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda görüşmede, dünyada ve bölgede endişeyle izlenen Filistin-İsrail çatışması ve insani krizlere çözüm arayışlarına dair görüş teatisinde bulunuldu.

Erdoğan görüşmede, ülkemizin krizin bir an evvel sona erdirilmesi için her türlü gayreti gösterdiğini, arabuluculuk dahil olmak üzere birçok barışçıl adımı atmaya hazır durumda olduğunu kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, problemin temelli çözümü için Filistin'e verilen tüm sözlerin harfiyen tutulması ve uluslararası camianın 1967 hudutlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, egemen, bağımsız, coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin'in kurulmasına öncülük etmesinin elzem olduğunu dile getirdi. 

Yorumlar (0)