İsrail, Lid kentinde kontrolü tamamen kaybetti

İsrail’in Lid şehrinde bir Yahudi'nin Filistinliyi katletmesiyle başlayan olaylar sebebi ile gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DÜNYA 12.05.2021, 19:17 13.05.2021, 16:06
İsrail, Lid kentinde kontrolü tamamen kaybetti

Basın mensuplarına konuşan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, sokağa çıkma yasağının yerel saat ile 21.00 ila 04.00 saatleri arasında geçerli olacağını belirtti.

Söz konusu uygulamanın kaç gün süreceğinin henüz belli olmadığını dile getiren Rosenfeld, buna 'bölgedeki duruma bakarak' daha sonra karar vereceklerini kaydetti.

Kentte OHAL ilan edilmişti

Lid'de bir Yahudi yerleşimcinin öldürdüğü Filistin asıllı İsrail vatandaşı Musa Hassune için dün cenaze merasimi düzenlenmişti.

Tören esnasında etrafta bulunan bazı Yahudilerin İsrail bayrakları sallaması üzerine İsrailliler ile Filistinliler arasında gerginlik meydana gelmişti. İsrail kolluk güçleri ise Filistinlilere müdahalede bulunarak bazı şahısları gözaltına almıştı. Filistinliler ise güvenlik güçlerine şişe ile taş atarak karşılık vermiş ve olaylarda Filistinliler ile bazı güvenlik güçleri yaralanmıştı.

İsrail kolluk güçlerine ait bir polis aracının da yakıldığı olaylarda kontrolün kaybedilmesi üzerine kentte olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

İşgal altında bulunan Mescid-i Aksa ve Kudüs'te yaşananların akabinde İsrail vatandaşı Filistinlilerin ikamet ettiği çok sayıda kent ve beldede Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e destek gösterileri düzenlenmiş, gösterilere katılım gösteren çok sayıda Filistinli de İsrail kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)