İsrail kabul etti: "Biz bombaladık"

İsrail ordusu, abluka altında olan Gazze'de içinde çok sayıda sivilin olduğu Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki yerleşim bölgesine dönük saldırıyı üstlendi.

DÜNYA 01.11.2023, 00:11
İsrail kabul etti: "Biz bombaladık"

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda iki binanın yerle bir olduğu ve çok sayıda sivilin vefat ettiği saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini ifade etti.

Daniel Hagari, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne karadan girmesinin akabinde 'savaşı yöneten' Hamas'ın üst düzey yetkililerinden İbrahim Biari'yi hedef aldıklarını iddia etti. 

Hagari, 'çok sayıda teröristi' bu saldırıda etkisiz hale getirdiklerini ileri sürerek bölgede 'geniş kapsamlı bir askeri altyapı olduğu için bunun diğer binaların da yerle bir olmasına sebep olduğunu öne sürdü. 



Ne olmuştu?

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığının resmi Telegram hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'nı İsrail güçlerinin hedef aldığı bildirilmişti. 

Bahse konu açıklamada, ilk tespitlere göre en az 100 kişinin vefat ettiği ve kamptaki sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tümüyle yerle bir olduğu belirtilmişti. 

Çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, ölenlerin ve yaralıların Endonezya Hastanesine kaldırıldığı bildirilmişti.



Filistin-İsrail çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 sabahı İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' ismiyle geniş kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail istikametine çok sayıda roket fırlatılırken, Filistinli silahlı gruplar İsrail-Gazze hududundaki Beyt Hanun-Erez Hudut Kapısı'na baskın gerçekleştirerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar bir süre sonra buradan İsrail içindeki yerleşim noktalarına giriş yapmış, İsrail ordusu ise çok sayıda savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı başlatmıştı.

Yorumlar (0)