İsrail, Batı Şeria’daki çatışmalarda 60 Filistin vatandaşını tutukladı 

İsrail ordusundan gelen habere göre dün gece saatlerinde Batı Şeria’da “taşkınlık çıkartan” 60 Filistinli tutuklandı.  

DÜNYA 20.05.2021, 16:41 21.05.2021, 12:09
İsrail, Batı Şeria’daki çatışmalarda 60 Filistin vatandaşını tutukladı 

İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinliler ile ilgili çalışma yürüten sivil toplum kuruluşları, Batı Şeria ve Kudüs’te protestoya katılan ve İsrail polisine taş atan 60 sivilin tutuklandığını açıkladı. İsrail ordusu ise konu hakkında açıklama yaptı.

İsrail’in deyimiyle “taşkınlık çıkartan” 60 Filistinli, gece saatlerinde tutuklandı. Tutuklanan kişilerin bir kısmı Hamas hareketine üyeyken kalanlar da aktivist statüsünde.



Filistinli görgü tanıklarının ifadelerine göre Hamas’ın el-Halil yöneticisi Nayif er-Racub da tutuklananlar arasındaydı.

Filistinli Esirler Kulübü kuruldu

İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinlilerin sesini duyurmak için kurulan Filistin Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre ise nisan ve mayıs aylarında toplamda 1800 Filistinli tutuklandı.



Gazze ve Kudüs’teki olaylar dinmiyor

İsrail’in ablukası altında bulunan Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi’nde olaylar dinmiyor. Filistinli sivillerin, yerleşim yerlerinin, okulların ve hastanelerin bombalandığı bölgelerde Ramazan ayının ilk gününde başlayan olaylar hala devam ediyor.

Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa çevresinde yoğunlaşan olaylarda İsrail polisleri, Filistinlilerin evlerini boşaltmaları için süre tanımış fakat Filistinliler evlerini boşaltmamışlardı. Bunun üzerine ise Filistinli direnişçiler de İsrail polisinin Filistin topraklarından çekilmesi için süre tanımış fakat İsrail polisi bölgeden çekilmemişti. Bu karşılıklı adımların ardından olaylar her gün şiddetini artırdı. 

Yorumlar (0)