İsrail saldırılarında can kaybı artıyor

İsrail'in Filistinlileri hedef alan saldırıları sürerken, bilanço ise gittikçe artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 227'ye, yaralı sayısının ise bin 620'ye yükseldiğini duyurdu.

DÜNYA 19.05.2021, 18:58 20.05.2021, 17:29
İsrail saldırılarında can kaybı artıyor

İsrail, Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarına devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında can verenlerin sayısının 227'ye, yaralı sayısının ise bin 620'ye yükseldiğini bildirdi.

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze’nin kuzeyinde bulunan Karama bölgesinde sivillerin ikamet ettiği 'Endülüs Kulesi' adlı çok katlı bir binayı vurdu. Saldırının bilançosuna dair Filistinli sağlık yetkililerden an itibarıyla bir açıklama gerçekleştirilmedi.

Diğer yandan, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının gece saatlerinde Şeyh Radwan Mahallesi'ne yönelik düzenlediği saldırıda ise Filistinli gazeteci Yusuf Ebu Hüseyin yaşamını yitirdi.

Ne olmuştu?

İsrail'in ablukası altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ramazan ayında namaz eda edenlere saldırılması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini zor kullanarak evlerinden çıkarılma planı bölgede tansiyonu yükselmişti. 

Gazze Şeridi'nde konuşlanan Filistinli direniş grupları, İsrail güvenlik güçlerinin ablukası altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'dan çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e dek müddet tanımıştı.

İsrail kolluk güçlerinin Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'dan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail topraklarına binlerce roket fırlatmıştı.

Bu durum üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni hedef alan 'Surların Muhafızı' ismiyle askeri harekat başlatıldığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)